Branitelji sportski i kulturno obilježili svoj dan

Dožupan Ferdinand Troha s gradonačelnicima Pakraca i Lipika
(FOTO: PSzupanija.hr)

23.08.2011. | Martina Smrzlić
Pregleda: 3721

Svečano je obilježen Dan branitelja Pakraca i Lipika i ove godine, kako bogatim programom tako i sportskim natjecanjima koja je otvorio ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Tomislav Ivić.

U čast poginulim braniteljima gosti su prisustvovali svetoj misi te se na gradskim grobljima u Pakracu i Lipiku odvijalo zajedničko polaganje vijenaca uz spomenike poginulim braniteljima.
Svečani program je obogaćen tradicionalnim, petim biciklističkim maratonom Đurđevac- Pakrac, a također je održana tribina s temom " Dr. Ivan Šreter 20 godina poslije".

Njemu u čast hrvatski jezikoslovni časopis "Jezik" dodjeljuje Nagradu Dr. Ivan Šreter za najbolju novu hrvatsku riječ.

Prisutne su prigodnim riječima pozdravili saborski zastupnik i gradonačelnik Pakraca Davor Huška, gradonačelnik Lipika Antun Haramija te dožupan Ferdinand Troha izražavajući zadovoljstvo kontinuiranom povezanošću i solidarnošću između ta dva grada kako i zaslužnošću branitelja za postojanje hrvatske države, objavljeno je na stranicama Požeško-slavonske županije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI