Od 296 žrtava nasilja u obitelji, 161 je ženskog spola. Počiniteljima prijeti i kazna zatvora do 3 godine

Obiteljsko nasilje
(FOTO: ilustracija)

25.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3417

Međunarodni je dan borbe protiv nasilja nad ženama. Na području PU požeško-slavonske zabilježen je blagi pad broja prekršaja iz tog područja.

- Od 1. siječnja do 31. listopada ove godine na području PU požeško-slavonske evidentirana su 162 prekršaja iz "Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji" u kojima je oštećeno 296 osoba od čega 161 osoba ženskog spola. U istom razdoblju prošle godine evidentirano je ukupno 210 takvih prekršaja, što predstavlja smanjenje ovih prekršaja. Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji za počinitelje predviđa zaštitne mjere, novčane kazne i kazne zatvora te je svim prijavljenim počiniteljima izrečena jedna od navedenih sankcija - doznajemo iz policije.

Ističu da je od lipnja ove godine u Kazneni zakon uvršteno novo kazneno djelo "Nasilje u obitelji" kojim je predviđena kazna zatvora do tri godine. Do današnjeg dana na području naše Policijske uprave ukupno je evidentirano pet takvih kaznenih djela i u svih pet slučajeva oštećene osobe su ženskog spola.


- Napominjemo da je najbitnije educirati građane da prepoznaju nasilje, da ne okreću glavu i da rješavaju nesporazume nenasilno - poručuju iz policije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI