Šedine stube prema nebu: ¨Idemo u Wadowice. Znamo da će Šedo juriti uz nas i naše bicikle duhom¨

Tomislav Šedevi
(FOTO: Čitatelj)

24.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 10252

Tomislav Šedevi (32) iz Požeških Sesveta, predsjednik biciklističke udruge "Tim guvernal" koji je poginuo u subotu u 20,50, u prometnoj nesreći, u naletu automobila na putu prema Vukovaru, sahranjen je danas u Požeškim Sesvetama.

Na 125 km dug put krenuo je s članom udruge, Tomislavom Crnjcem, koji je u nesreći zadobio lakše ozljede te je trenutno na kućnoj njezi.




- U mraku, na kiši i hladnoći, Tomislav se zaputio prema nebu, ostavivši obitelj i prijatelje u nevjerici - kažu njegovi prijatelji iz Udruge Tim guvernal. Od svog su se prijatelja zaželjeli oprostiti s nekoliko rečenica o zajedničkim trenucima u kojima je Tomislav uvijek bio duhovni vođa ekipe.


- Tomislav, zaposlenik Hrvatske vojske,  svoje slobodno vrijeme je posvetio radu u udruzi. Sam cilj udruge Tim guvernal je svjedočenje vjere uz promicanje zdravog načina života kroz vožnju biciklom.





Neposredno prije puta u Vatikan, u koji smo se zaputili u kolovozu ove godine, Tomislav je  za Pleter portal rekao: "Prije dvije godine nisam ni imao bicikl. Onda sam skoro poginuo u prometnoj nesreći. Poslije toga sam išao pješice u Međugorje kao zahvala Gospi. Ne znam zašto, rekao sam si: Nabavljam bicikl! Već dvije godine idem u Međugorje i lokalna hrvatska svetišta. Možda će netko reći da je to prevelik zalogaj jer to je 2.300 kilometara, ali iskreno, sv. Franjo je zakon! On je isto bio radosnog duha, to nas je još više povuklo i rekli smo – idemo!". Na povratku iz Vatikana, nakon 2.600 kilometara na zadnjem odredištu, u Pleternici, Tomislav je rekao:

"Došli smo ovdje da zahvalimo Gospi od Suza za ovaj put. Bilo je puno poteškoća i problema, ali toliko sam radostan i pun duha da to ne mogu opisati. Ja putujem s Božjom providnosti, imao sam puno problema, ali kako na kraju uvijek pobijedi dobro, tako je i sada pobijedila ta neka naša odluka. Došli smo 5 minuta do 19  na ovu svetu misu, Bog zna zašto".





Udruga će nedvojbeno nastaviti s radom. Osnivača udruge možda više nema, ali svrha je još tu i njoj ćemo se posvetiti, idemo dalje, vozimo dalje, to je ono što bi naš Šedo želio. Ono što mi, preostali članovi želimo i moramo učiniti je promijeniti ime Udruge Tim guvernal u "Biciklistička udruga Tomislav Šedevi". Samo ime će nam kao i Šedo biti potpora i vjetar u leđa. Tomislavova velika želja, o kojoj je često i govorio, bio je put u Wadowice, rodno mjesto sv. Ivana Pavla II. Neiscrpna volja i predanost našeg Tomislava je opstala odražavajući se kroz nas, preostale članove, te je plan na ljeto 2016. poći baš tamo, u čast Bogu, u čast Tomislavu koji možda ne može poći s nama u Poljsku tijelom, znamo da će juriti uz nas i naše bicikle duhom - poručuju prijatelji iz  Biciklističke udruge Tomislav Šedevi.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI