Treća zbirka pjesama Marije Iličić: ¨Nikad ne odustajte od svojih snova¨

Marija Iličić
(FOTO: Tomislav Milanović)

23.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3232

Predstavljena je treća zbirka pjesama Marije Iličić iz Radovanaca pod nazivom "Ja volim Slavoniju" u Velikoj. Samo ime govori da su teme većine pjesama o njenom rodnom kraju i zavičaju o kojima piše kako kaže cijeli život.



- Svaki drugi naziv ove zbirke pjesama bio bi nepotpun. Volim Slavoniju u svim njenim bojama, molitvi, starom izričaju i dragim ljudima u njoj. Teme svih mojih pjesama su ljubav prema Bogu, zavičaju i Slavoniji. Pišem ih od najranijeg djetinjstva. Od kada znam za sebe željela sam biti književnica, ali roditelji nisu imali mogućnosti za moje školovanje. Kuharica sam 35 godina i mislila sam da će izdavanje zbirke pjesama biti samo san, ali taj san se ostvario. Nikad ne odustajte od svojih snova jer se oni kad-tad ispune – poručila je Marija Iličić.





Članica je Udruge zavičajnih pisaca i slikara "Matko Peić", a njezine prve pjesme objavljene su u školskom listu OŠ Julija Kempfa prije 40 godina. Prvu zbirku pjesama objavila je pod nazivom "Prema brdu blaženstva, a drugu pod nazivom "Zrno ljubavi". Biografija i bibliografija objavljeni su joj i na stranicama udruge "KULTura sNOVA" iz Zagreba.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI