Treća zbirka pjesama Marije Iličić: ¨Nikad ne odustajte od svojih snova¨

Marija Iličić
(FOTO: Tomislav Milanović)

23.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3227

Predstavljena je treća zbirka pjesama Marije Iličić iz Radovanaca pod nazivom "Ja volim Slavoniju" u Velikoj. Samo ime govori da su teme većine pjesama o njenom rodnom kraju i zavičaju o kojima piše kako kaže cijeli život.



- Svaki drugi naziv ove zbirke pjesama bio bi nepotpun. Volim Slavoniju u svim njenim bojama, molitvi, starom izričaju i dragim ljudima u njoj. Teme svih mojih pjesama su ljubav prema Bogu, zavičaju i Slavoniji. Pišem ih od najranijeg djetinjstva. Od kada znam za sebe željela sam biti književnica, ali roditelji nisu imali mogućnosti za moje školovanje. Kuharica sam 35 godina i mislila sam da će izdavanje zbirke pjesama biti samo san, ali taj san se ostvario. Nikad ne odustajte od svojih snova jer se oni kad-tad ispune – poručila je Marija Iličić.





Članica je Udruge zavičajnih pisaca i slikara "Matko Peić", a njezine prve pjesme objavljene su u školskom listu OŠ Julija Kempfa prije 40 godina. Prvu zbirku pjesama objavila je pod nazivom "Prema brdu blaženstva, a drugu pod nazivom "Zrno ljubavi". Biografija i bibliografija objavljeni su joj i na stranicama udruge "KULTura sNOVA" iz Zagreba.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI