Poginuo na putu za Vukovar: ¨Ako su oni mogli ginuti za nas, mogu i ja po kiši ići odati im počast¨

Tomislav Šedevi
(FOTO: Facebook)

22.11.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 37236

Poginuo je Tomislav Šedevi, 30-godišnjak iz Sesveta i predsjednik Udruge "Tim guvernal". Prema neslužbenim informacijama, stradao je u prometnoj nesreći na putu prema Vukovaru na koji je krenuo jučer ujutro sa članom udruge Tomislavom Crnjcem.






Tomislav zbog posla, bio je profesionalni vojnik, u Vukovar nije mogao ići u srijedu pa je s prijateljima iz Tim guvernala odlučio poći u subotu ujutro. Stjecajem okolnosti, nekolicina ih je odustala u posljednjem trenutku, a on je, usprkos najavi lošeg vremena i prehladi odlučio poći. Čuli smo se mobitelom prilikom odmora u Koškoj.






- Malo sam prehlađen, ali sam svejedno odlučio ići na put – Tomo Šedevi nikada ne odustaje. Na Krndiji nas je uhvatilo pravo nevrijeme, kiša je lila i do sada smo se već tri puta presvlačili ali, nema veze. Ako su oni u Vukovaru mogli ginuti za nas, mogu ja njima po kiši ići odati počast" – kazao je Tomislav, obećavši poslati fotografije s puta. On i prijatelj trebali su se večeras vratiti u Pleternicu do mise u 19 sati.





Podsjetimo, Tomislav je početkom godine osnovao Tim guvernal, udrugu koja je, kako je objasnio, imala za cilj "Svjedočenje naše vjere uz promicanje zdravog načina života kroz vožnju biciklom". Članovi udruge ovog su ljeta biciklima išli u Rim i vratili se u Pleternicu na završetak devetnice "Gospi od Suza". Tomislav je planirao nastaviti svoja "pedaločašća" pa se sljedeće godine spremao poći u Wadowice, rodni grad sv. Ivana Pavla II.......



Tomislav Crnjac na kućnoj njezi

Tomislav Crnjac odnedavno je član Tim guvernala, no dugo već nije vozio bicikl. Za put u Vukovar posudio ga je od Tomislavove supruge. Razgovarali smo jučer mobitelom dok se s Tomislavom odmarao kod Koške.

- Išao sam posljednje tri godine u Vukovar, ali autobusom. Sad sam odlučio poći biciklom. Nisam ga dugo vozio, već sedam godina, ali izdržat ću. Kao što je Tomislav rekao, što su sve oni u Vukovaru izdržali...Čast mi je da mogu poći odati im počast – kazao je jučer Tomislav.

Prema riječima njegovog oca Franje, s kojim smo danas razgovarali, nesreća se dogodila sinoć u 20 sati i 50 minuta na ravnom dijelu ceste između Klisa i Bobote, a na dvojicu Tomislava naletio je osobni automobil novosadskih registarskih oznaka.

- Obojica su imali prsluke i bili su propisno osvijetljeni. Moj Tomislav je vozio prvi, a Šedevi je išao iza njega. Tragova kočenja nije bilo, automobil ih je jednostavno "pokupio" i protiv vozača slijedi kaznena prijava. Moj Tomislav ima trzajnu ozljedu vratne kralježnice, potres mozga i razbijenu glavu, no nije želio ostati u bolnici. Kod kuće je i dobro mu je – ispričao je Franjo Crnjac.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI