Lipik za najmlađe sugrađane iz proračuna izdvaja 500.000 kn godišnje

Dodjela titule Grad prijatelj djece
(FOTO: Lipički Compas)

22.11.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 2006

Lipik je dobio status "Grad prijatelj djece" što je službeno proglašeno na godišnjem Savjetovanju koordinatora akcije "Gradovi i općine – prijatelji djece" održanom u Zagrebu.

- Djeci i mladima posvećujemo već dugo punu pozornost na različite načine i željeli smo da i službeno dobijemo taj status. Kada smo pročitali kriterije, vidjeli smo da ispunjavamo većinu njih i odlučili se prijaviti. Djeca su naša briga od rođenja kada svako dijete darujemo s tisuću kuna i taj iznos povećavamo za svako iduće dijete za još tisuću kuna. Također, sufinanciramo vrtić i školske knjige za djecu slabijeg imovnog stanja te stipendiramo sve studente koji to žele. Za sve to godišnje iz proračuna izdvajamo oko 500 tisuća kuna – kazao je gradonačelnik Vinko Kasana.

Grad Lipik, dodao je gradonačelnik, i na druge način nastoji biti uz svoje najmlađe sugrađane pa su tako dječja igrališta uređena u svim naseljima, dobro se surađuje s Udrugom djece s posebnim potrebama "Latica", pomaže se organizacija različitih priredbi za djecu. Ove godine po prvi put za male Lipičane će se organizirati Dječji doček Nove godine s animatorima i zanimljivim programima.


- Službenim proglašenjem da smo grad prijatelj djece dobit ćemo tablu na kojoj to piše, ali to je samo forma, dok je naša stalna obveza da pronalazimo nove načine kako još više pomagati djeci i biti uz njih – dodao je gradonačelnik Kasana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI