Na mjesečnoj razini nezaposlenost raste, samo u Brestovcu statističari bilježe pad

HZZ Požega - oglasna ploča
(FOTO: Domagoj Katić)

21.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 1598

Krajem listopada 2015. u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Požega registrirane su 5.024 nezaposlene osobe od čega žene čine 55 posto, a muškarci 45 posto. U odnosu na prethodni mjesec, nezaposlenih je više za 3,5 posto ili 169 osoba, a na međugodišnjoj razini nezaposlenih je manje za 11,8 posto ili 670 osoba.

Najviše nezaposlenih osoba, 63 posto ima završeno srednjoškolsko obrazovanje, osobe bez obrazovanja i nižeg stupnja obrazovanja čine 26 posto, a osobe višeg i visokog stupnja obrazovanja 11 posto ukupnog broja nezaposlenih. Novčanu naknadu koristile su 752 nezaposlene osobe.

Broj nezaposlenih veći je u svim jedinicama lokalne uprave osim u Općini Brestovac gdje je broj nezaposlenih manji za 2,3 posto. Od 291 osobe koje su zaposlene, 231 osoba zaposlena je na području Područnog ureda Požega, 53 na području Republike Hrvatske, a sedam osoba zaposleno je u inozemstvu. Zapošljavanje temeljem radnog odnosa najčešće je realizirano u prerađivačkoj industriji, obrazovanju, trgovini, administrativnim djelatnostima i poljoprivredi.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI