Ulovili sedam lisica: ¨Ovo je rekord društva u 25 godina, koliko sam ja lovac¨

Lov na lisice
(FOTO: LD Lapjak)

17.11.2015. | Tomislav Milanović
Pregleda: 3739

Lovačko društvo "Lapjak" iz Velike proslavilo je 80 godina rada organiziranim lovom za članove i goste iz Brestovca, Biškupaca i Kaptola. Ulovili su sedam lisica, što je po riječima lovnika Marijana Đurića, dosta zahtjevno.
- Lisica je dosta oprezna životinja i morate biti točan i spreman lovac. Ona je lukava životinja koja vrlo brzo primijeti opasnost i bježi. Sedam ulovljenih lisica je rekord u jednom lovu u našem društvu, u 25 godina od kada sam ja lovac – rekao je Marijan Đurić i naveo kako su svoj dan proslavili u dva navrata.

- Osnovani smo 3. studenog 1935. godine, na dan svetog Huberta koji je zaštitnik lovaca. Taj dan smo proslavili sa ženama na svetoj misi i na večeri uz tamburaše. Imamo samo županijski dio lovišta na kojem od krupne divljači obitava samo obična srna. Kada lovimo fazana, zeca, kune, vrane i ostale predatore uvijek postavljamo lovce na štandove koji su prometni za tu vrstu divljači. Tako smo i ovaj put imali uspješan lov jer smo uz lisice ulovili i nekoliko fazana, šojki i vrana – dodao je Marijan Đurić.  


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI