Općina Kaptol: ¨Pritisak socijalno ugroženih je sve veći¨

Mile Pavičić, načelnik Općine Kaptol
(FOTO: Lidija Galić)

14.11.2015. | V.B.
Pregleda: 2991

U svome izvješću o radu za vrijeme od 1.1. do 30.6. 2015. godine načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić ističe probleme oko provedbe IPARD projekta izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Češljakovci i Golo Brdo.

- Zbog starosti projektne dokumentacije projekt je pretrpio određene izmjene na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda, kako bi sve bilo u skladu s trenutno važećim propisima te je zbog toga došlo do niza sastanaka s izvođačima i projektantima radi usklađenja, promjene podizvoditelja radova na uređaju te naravno usklađenja svega toga i dobivanje odobrenja od strane Agencije za plaćanje - kaže Pavičić.

Općina je ponovila kandidaturu na natječaje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za uređenje društvenog doma u naselju Novi Bešinci i starog doma u Alilovcima, a prihvaćen je samo projekt uređenja krovišta i unutrašnjosti društvenog doma u Novim Bešincima gdje je potpisani ugovor na 122 tisuće kuna.


- Tijekom 2014. godine smo se uspješno kandidirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti gdje su nam odobrena sredstva od skoro milijun kuna za provedbu projekta energetske učinkovitosti obiteljskih kuća gdje smo kroz dva natječaja, jedan koncem prošle godine i jedan u proljeće ove godine dobili preko 40 prijava građana. U konačnici je realizirano 20 ugovora jer su pojedinci odustali zbog nemogućnosti osiguranja vlastitog dijela sredstva za sufinanciranje.


Kandidirali smo se na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva, gdje smo kandidirali nastavak izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Kaptol i Komarovci, no nažalost u navedenom ministarstvu nismo ostvarili potporu za 2015. godinu - dodao je.

Kaže da su teškoće poslovanja Općine odraz značajno smanjene gospodarske aktivnosti na području cijele države pa tako i ovom ruralnom prostoru. To je, pojašnjava, za posljedicu imalo i neredovite prihode proračuna koji za posljedicu imaju teže ostvarivanje zacrtanih planova, ali svakako i većeg pritiska na proračun od strane socijalno ugroženih osoba, kojih je na žalost sve više.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI