Predstavljen Vodič za udruge osoba s invaliditetom: ¨Oboljelima život činimo lakšim¨

Članovi udruga dolaze na predstavljanje Vodiča
(FOTO: Vjeran Blašković)

13.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 1635

Saveza društava multiple skleroze Hrvatske održao je u Dvorani sv. Terezije Avilske tribina na temu "Poticanje suradnje i volonterstva u organizacijama civilnog društva". Na njoj je predstavljen projekt "SOS za MS" tj. Vodič za udruge osoba s invaliditetom.

- Želja nam je pokazati lokalnoj upravi, gradu i županiji rad Saveza društava multiple skleroze, ali i rada Društva multiple skleroze u Požegi. Jedan od nusprodukata ovoga projekta je Vodič u kojemu se nalaze odgovori na sve probleme s kojim se susreću svi zaposlenici udruga i volonteri. Rad u neprofitnim organizacijama je specifičan posao, zahtjeva poznavanje cijelog niza procedura i nadam se da će Vodič pomoći našim udrugama u svakodnevnom radu.

- Udruge jesu poslodavci, moraju se regulirati prema zakonima. Prema bazi podataka u Hrvatskoj ima više od 2.600 oboljelih od multiple skleroze, ali zapravo oboljelih ima više od četiri tisuće. Mnogi koji je imaju boje se to priznati i srame se toga, ali mi im u udrugama olakšavamo svakodnevni život - rekla je koordinatorica projekta Tanja Malbaša.


- Napravljene su i neke konkretne stvari kroz projekt. Zaposleno je sedam osoba na godinu dana, s tim da su se uz ovaj projekt (SOS za MS) počeli pisati i projekti u udrugama koje okupljalju oboljele od multiple skleroze pa su i one same uspjele doći do potrebnog novca za aktivnosti svojih članova - rekla je Malbaša.


Vodič za udruge osoba s invaliditetom moći će se kroz koji dan pronaći i online na stranicama Saveza društva multiple skleroze. Požeško društvo broji 51 člana, a više informacija o radu može se pronaći na internetskim stranicama Društvo multiple skleroze Požege.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI