Posljednji dan u pleterničkoj školi: ¨Nedostajat će mi najbolje prijateljice¨

Obitelj Miličević napušta Hrvatsku
(FOTO: Vesna Milković)

13.11.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 10231

"Draga Ines, žao mi je što ideš u Njemačku. Želim ti da slušaš i puno svega naučiš...", jedna je od poruka koju je danas na poklon dobila Ines Miličević, učenica 2.razreda pleterničke škole. Napisali su joj prijatelji iz razreda uz želje da joj bude lijepo u dalekom Hanoveru gdje će ubuduće živjeti s roditeljima.

Učiteljica Jadranka Bosjak sve je poruke uredno složila dok su se klinci okupili oko grickalica kojima ih je počastila Inesina majka.

Ines je sve to šutke promatrala, samo je kratko kazala kako će joj nedostajati najbolje prijateljice Nika, Marija, Viktorija i Barbara. Raduje se međutim, dodala je uz pomoć mame Sanje, što će ubrzo biti s tatom, tetom i bratićem.


Posljednji dan u pleterničkoj školi danas je proveo i Inesin brat Patrik, učenik šestog razreda. I on se oprostio od svog razreda, razrednice Tamare Peić i asistentice u nastavi Josipe Šojat.








- Muž je u Njemačkoj od rujna gdje radi u tvornici u kojoj se pakiraju dijelovi za automobile. Njegova sestra u Njemačkoj je rođena jer su im tamo radili roditelji, tamo živi i eto, bit će nam lakše jer imamo nekoga poznatog. Odlučili smo otići iako je muž bio zaposlen. Ja, međutim, kao ekonomistica nisam mogla dobiti posao pa sam stalno radila u "Konzumu" i "Plodinama" na određeno vrijeme i onda dobivala otkaz. Teško je bilo živjeti. Osim toga, imamo dijete s posebnim potrebama, a u Njemačkoj se takvoj djeci posvećuje mnogo veća pažnja nego kod nas – kazala je Sanja.

Ona će, dodala je, za sada raditi na četiri sata i paralelno učiti jezik, a potom će potražiti trajan i bolji posao. Ines i Patrik će u internacionalnu školu.







- Bilo je teško odlučiti i otići tako daleko živjeti. I sada mi je teško, ali jednostavno, ocijenili smo da će nam tamo biti bolje. Ne vjerujem da ćemo se kroz neko vrijeme vratiti jer, za djecu je i ovo veliki šok. A mi stari, tko zna.....možda se i vratimo kad odemo u mirovinu – rekla je Sanja.

Obitelj Miličević, kaže ravnatelj škole Hrvoje Galić, nije nažalost jedina koja je odlučila otići živjeti u inozemstvo i povesti djecu. Iz matične i područnih škola od početka školske godine u imozemstvo je s roditeljima otišlo dvadesetak učenika. Osim toga, nekolicina se odselila u druge krajeve Hrvatske.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI