Svjetlost u Šimićevim pjesmama kroz književni, likovni i dramski izričaj

"Blaga svjetlost zvijezda" Antuna Branka Šimića
(FOTO: Lidija Galić)

12.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3920

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Požega održana je pjesnička večer "Blaga svjetlost zvijezda" Antuna Branka Šimića.

- 18.11. se obilježava 117. obljetnica Šimićeva rođenja, a  tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige je svjetlost koja je česta tema njegovih pjesama - istaknula je Dijana Klarić, bibliotekarka u požeškoj knjižnici.

U programu su sudjelovali polaznici Srednjoškolske kazališne družine SKAD, dramska grupa Katoličke gimnazije i likovna grupa KRUG iz požeške gimnazije.


Bila je to multimedijska večer s video projekcijama, recitacijama i likovnim radionicama u kojoj su učenici doživljaj svjetlosti, ali i ljubavi kao česte Šimićeve tematike, povezali kroz književnost i likovnost.






- Večerašnji je program bio mladi za mlade. Sutra imamo posljednju aktivnost u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, a riječ je o prezentaciji zvučnih knjiga iz fonda naše knjižnice. Imamo dosta takve građe i u suradnji s Domom umrovljenika Požega i Udrugom slijepih i slabovidnih želimo ih prezentirati javnosti - rekla je ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega, Aleksandra Pavlović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI