Pisarović drugi na Zagrebačkom ceneru: ¨Trčanje je zarazno, jednom kada kreneš ne možeš stati¨

Vinko Pisarović
(FOTO: Iz priv. kolekcije V. Pisarovića)

11.11.2015. | Bojan Miščević
Pregleda: 4057

Požeški trkač na duge staze Vinko Pisarović osvojio je drugo mjesto na 10. Zagrebačkom noćnom ceneru. To je utrka na 10 kilometara u kategoriji do 60 godina starosti, a održana je u organizaciji Društva športske rekreacije "Aktivan život" u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo grada Zagreba povodom obilježavanja "Mjeseca borbe protiv ovisnosti”.

- Bilo nas je tisuću natjecatelja jer okolnosti ne dopuštaju više prijavljenih. Relacija je od Zrinjevca do Hrvatskog narodnog kazališta i nazad, a ulice su dosta uske tako da je maksimum tisuću trkača. Ugođaj je bio odličan, puno navijača, noćna utrka, ma super! - izjavio je Pisarović.




Dodaje kako trenira već dvije godine, a počelo je slučajno, najprije nekoliko kilometara pa polumaraton te nedavno maraton.


- Otrčao sam samo jedan maraton do sada. Bilo je to u Beču i od šest tisuća natjecatelja, bio sam 2010., dok sam u polumaratonu osvojio treće mjesto na zagrebačkom i drugo na banjalučkom. 40 kilometara tjedno se treba otrčati kada se priprema za polumaraton, a 60 kilometara za maraton - rekao je Pisarović.



Kaže kako mu je drago što se trkački pokret širi i buja jer je prije dvije godine bilo samo 6-7 trkača u požeškom kraju dok ih je danas preko 40. Osim njega, pioniri trkačkog pokreta u Požegi su još bili Dinko Zima, Hrvoje Jagetić, Goran Ugričić, Marijan Brus i Dario Ledić.



- Trčanje je zarazno, jednom kada kreneš ne možeš stati. Za trčanje ti trebaju jedne tenisice godišnje koje koštaju između 300 i tisuću kuna. Ja trčim samo po gradu i asfaltu. Problem je što nema puno dužih poteza za trčanje koje ne prekida cesta. Bilo bi super kada bi se produžila šetnica od srednjoškolskog centra do mosta prema Vidovcima. Tako bi mogli neprekinuto trčati od Konzuma do mosta pa preko mosta kraj Ilijinog groblja i nazad u grad - zaključio je Pisarović.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI