Kao dom: ¨Knjižnice nisu skladišta, već treći životni prostor¨

Aleksandra Pavlović
(FOTO: GKPZ)

09.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4422

Gradska knjižnica i čitaonica Požega ugostila je danas 60-ak knjižničara i ravnatelja iz cijele države na stručnom skupu "Narodne knjižnice u novim prostorima – spoj tradicije i suvremenosti".

- Ova tema nije odabrana slučajno, ove godine požeška knjižnica obilježava 170 godina postojanja, a trenutno traju radovi na adaptaciji starog prostora. Pričamo i o problemima i rješenjima. Knjižnica nije skladište, već treći životni prostor. korisnici danas traže knjižnice koje su udobne za boravak, koje pružaju informaciju, bilo da se radi o staroj knjizi ili o e-izboru građe. Knjižnica jednostavno mora ponuditi ugodan i udoban prostor koji je informacijski dobro opremljen kako bi zadržala korisnika - rekla je ravnateljica požeške Knjižnice i čitaonice Aleksandra Pavlović.







Kaže da će u radovima oko adaptacije požeške knjižnice prvo urediti dvorišni dio, a potom i adaptirati stari dio zgrade u moderni prostor u kojemu će održavati promocije, projekcije i sve što je vezano uz knjigu, ali i puno šire. Na skupu se govorilo o povijesti knjižnice, najvrednijim zbirkama i izdanjima, a od svega najvažnije je, kaže Pavlović, razmjena iskustva.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI