Ronko čeka konačne rezultate, Lucić očekuje deset manadata više od trenutačne prognoze

Zdravko Ronko (SDP) i Franjo Lucić (HDZ)
(FOTO: Vjeran Blašković)

08.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6922

Ubrzo nakon što su zatvorena biračka mjesta u Hrvatskoj pojavile su se i prve izlazne ankete. Prema njima Hrvatska raste i Domoljubna koalicija osvajaju po 56 mandata, Most 18, HDSSB 2, IDS 3, Živi zid 3, Bandić Milan 2.

- Pratimo sve što se događa na televiziji, no imamo daleko točne izračune po kojima se naš rezultat ne slaže s tim anketama. Pričekajmo konačne rezultate, ali uvjereni smo u daleko veću pobjedu, čak deset mandata više od tih prognoza. Most sigurno neće imati toliko mandata. Što se tiče pete izborne jedinice, tu smo apsolutni pobjednici i očekujemo najmanje devet mandata. Naš izračun i naša očekivanja u potpunosti se podudaraju - prokomentirao je ankete Franjo Lucić, predsjednik županijskog HDZ-a i treći na listi Domoljubne koalicije u petoj izbornoj jedinici.

Konačne će rezultate, kaže, pričekati i županijski predsjednik SDP-a Zdravko Ronko, prvi na listi u petoj izbornoj jedinici.


- Pričekat ćemo ponoć i službeno izvješće DIP-a. Onda ćemo napraviti analizu i znati nešto više reći. Nikakve posebne izračune sada nemamo. Čekamo službene podatke - rekao nam je Ronko.


Iako izlazne ankete HDSSB-u ne prognoziraju očekivani broj mandata, Josipa Miličević, druga na HDSSB-ovoj listi u petoj izbornoj jedinici, kaže da su to samo ankete te da čekaju službene rezultate.

- Vjerujemo da ćemo ostvariti ono što smo i planirali te imati svoj klub zastupnika. U petoj izbornoj jedinici očekujemo najmanje jednog zastupnika, no pričekat ćemo konačne rezultate - rekla je Miličević.

Prema izlaznim anketama, koje nisu službeni rezultat, u petoj izbornoj jedinici osam mandata dobit će HDZ, četiri SDP i 2 MOST.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI