Ronioci s diplomom: ¨Nema tu straha, osjećaj slobode pod vodom je odličan, nešto potpuno drukčije¨

Jakob Berger najmlađi je ronioc u Ronilačkom klubu Požega
(FOTO: Facebook)

08.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6294

"Osjećaj pod vodom je savršen. Zanima me istraživanje podmorja i olupina brodova pa sam odlučio ljetovanje iskoristiti kako bih u Zadru završio tečaj ronjenja. Bilo je super. Teorija je malo komplicirana, ali zato je praktični dio odličan", kaže nam 14-godišnji Jakob Berger, najmlađi član Ronilačkog kluba Požega, jedan od desetorice kojima su jučer uručene diplome ronioca. Jakob je s kolegama iz kluba u listopadu bio u Puli gdje su polagali za ronioce R1 i R2 kategorije.






- Dobio sam dozvolu R1 junior što znači da mogu roniti do 12 metara. Imam iza sebe već 13 zarona. Nema tu straha, osjećaj slobode pod vodom je odličan, nešto potpuno drukčije. Kopno je sigurnije, ali pod vodom je puno zanimljivije - dodaje Jakob.






- Devet tečajaca dobili su R1 diplomu ronilaca početnika dok je jedan tečajac, Tomislav Budimir, dobio diplomu R2 - napredni ronilac. Svi su oni sad postali članovi Hrvatskog ronilačkog saveza. To je međunarodna licenca i mogu roniti po cijelom svijetu - doznajemo od Zdenka Oroza iz Ronilačkog kluba Požega.





- R1 junior ronioci smiju roniti do 12 metara dubine, stariji s dozvolom R1 rone do 20 metara, a s R2 do 40 metara dubine što je najveća dubina na koju se može roniti sa zrakom - pojasnio je Oroz.

U Ronilačkom klubu Požega je sada 25 licenciranih ronioca.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI