Policija upozorava: ¨Ne sjedajte za upravljač ako ste konzumirali alkohol¨

policija
(FOTO: Lidija Galić)

07.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 2086

Budući da se na području Požeštine, ali i cijele Republike Hrvatske, održavaju proslave Martinja, u prometu se očekuje povećan broj sudionika koji su konzumirali alkoholna pića. Zbog toga će u razdoblju do 16. studenoga 2015. godine policijski službenici pojačano kontrolirati promet.

- Podsjećamo da je tijekom prošlogodišnje akcije, u razdoblju od 7. do 11. studenog 2014. godine, kontrolirano ukupno 279 vozača te da su utvrđena 142 kršenja prometnih propisa, od čega se 10 prekršaja odnosilo na prisutnost alkohola u organizmu vozača iznad dozvoljene koncentracije. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola u organizmu iznad 1,5 promila, a nažalost prema dobnoj strukturi najveći broj sankcioniranih vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola bio je starosti od 18 do 24 godine. Apsolutni "rekorder" bio je 26-godišnji vozač osobnog automobila na području Lipika kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od čak 2,11 promila - doznajemo iz PU požeško-slavonske.

Ističu da većina vozača zaboravlja ili zanemaruje činjenicu da je za razgradnju alkohola iz organizma potrebno određeno vrijeme pa pozivaju vozače da nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića ne sjedaju za upravljač vozila najmanje 24 sata.


- Policijski službenici kontrolirat će vozače na lokacijama koje su se proteklih godina pokazale kao najugroženije, odnosno na kojima je evidentiran najveći broj prometnih prekršaja i nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a sve u cilju smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama. Još jednom upozoravamo vozače da ne sjedaju za upravljač ako su konzumirali alkohol, da brzinu prilagode vremenskim i drugim uvjetima, te dosljedno poštuju zakonske propise - poručuju iz policije.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI