Apel iz Udruge Sirius: ¨Veterinarskoj stanici dugujemo 40.000 kuna, organiziramo aukciju¨

Sirius
(FOTO: Lidija Galić)

05.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3021

Više od 60.000 kuna bila je dužna Udruga za zaštitu životinja Sirius Veterinarskoj stanici Požega za usluge koje su se obavljale na životinjama o kojima udruga skrbi. Životinje koje bi dolazile u azil, koji više nije u funkciji i nema ga, članovi udruge vodili su na čipiranje, sterilizaciju, kastraciju, a kako se pretežno radilo o štencima, psi su primali i dva cjepiva za štenećak.

- Mi smo od toga duga uplatili 19.000 kuna i još smo dužni 41.000 kuna. Veterinarska stanica i dalje obavlja usluge za nas, ali plaćanje je isključivo u gotovini. Ove godine udomljena su 74 psa, proljetos su u udrugu došle četiri kuje s ukupno 30 štenaca. Svi su dobili potrebnu veterinarsku skrb, tako je i nastao taj dug - priča nam volonterka u udruzi Sirius Danijela Vala.




Objašnjava kako čipiranje košta 100 kuna, cijepljenje protiv štenećaka je 80 kuna (mora se primiti dva puta), cijepljenje protiv bjesnoće 150 kuna te od 350 do 500 kuna za sterilizaciju psa, odnosno kastraciju. Ove godine je udruga organizirala akciju "Članarinom za kastraciju" u kojoj su novi članovi udruge dobivali povoljnije kastracije za svoje životinje. Pedeset kuna je trebala plaćati Udruga Sirius od članarina, a 100 kuna je trebao pokrivati Grad Požega, ali, pojašnjava Vala, taj projekt nije prošao u Gradu Požegi pa je Udruga 7.000 kuna koje je ove godine dobila od Grada preusmjerila u tu akciju. Provedeno je 100 kastracija, a troškovi iznose 15.000 kuna.


- Udruga nema popuste na usluge u Veterinarskoj stanici kao građani kod kastracija i sterilizacije životinja. Veliki broj pasa je spašen i udomljen. Problema s hranom za pse nemamo jer to rješavamo kroz donacije u požeškim prodavaonicama hrane za životinje - kaže volonterka Vala.



Dodaje kako im ne prijeti nam nikakva ovrha niti blokada računa zbog duga, ali smo odlučili apelirati na one koji nam mogu pomoći da taj dug zatvorimo.

- Svake subote imamo štand u pješačkoj zoni u Požegi i tamo ljudi mogu ostaviti svoju donaciju, bilo u novcu ili u nekoj stvari koja im u domaćinstvu ne treba. Mi te stvari poklanjamo onima koji nam doniraju novac, a uskoro ćemo organizirati i aukciju, licitaciju za te stvari putem naše stranice na Facebooku - zaključila je Danijela Vala.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI