Hakirali mu mail: ¨Da nešto nije u redu saznao sam ujutro kad su me počeli bombardirati pozivima¨

Policija - ilustrativna fotografija
(FOTO: Ilustracija)

05.11.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8878

Na oko 200 e-mail adresa u Požegi jučer je došla poruka u ime profesora požeške Gimnazije Danijela Zubčevića sljedećeg sadržaja:

Oprosti što ti se javljam ovako. Otputovao sam u Turska, i moja torba, u kojoj je bila putovnica i kreditne kartice su mi ukrali. Kontaktirao sam banku, ali treba im još vremena da mi naprave novu karticu. Mislio sam te zamoliti da mi posudiš nešto novaca koje ću ti vratiti po povratku. Treba mi 1.300 eura da pokrijem troškove. Mogu ti proslijediti detalje o tome kako vi možeš slati novac. Molim te javi mi je li to moguće. Željno iščekujem tvoj odgovor!


- Preksinoć oko 22 sata sam primio mail u kojem me upozoravaju da je na gmailu došlo do greške zbog čega nisam primio tri maila te ako ih želim vidjeti da kliknem na link. Kad sam kliknuo ništa se nije dogodilo, ali nije više bilo ni te poruke. Klikom na link sam očito omogućio pristup na moj mail - kaže Zubčević.


Da nešto nije u redu saznao je, kaže, tek ujutro kad su ga poznanici počeli bombardirati telefonskim pozivima.


- Zvali su me prijatelji pa čak i iz banke i nekih institucija u pitali što se događa. Sve sam prijavio policiji. Nestali su mi svi mail kontakti i sva dotadašnja pošta koju sam imao. Mail koji ste svi dobili došao je s [email protected], a ne s [email protected]. Bio je promijenjen i jezik. U policiji su mi to sve vratili i ponovno je u funkciji moj stari gmail - kaže Zubčević

Iz policije doznajemo da policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI