Boksač Mihael Jugović: ¨Odlučio sam, idem u profesionalce, u WBS ili Njemačku¨

Mihael Jugović s obitelji u Komorici
(FOTO: Anđelko Banović)

04.11.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 9932

Mihael Jugović ostvario je svoju veliku želju. Osamnaestogodišnji boksač požeškog kluba "Graciano" nizom pobjeda na nedavnim turnirima izborio je odlazak s hrvatskom reprezentacijom na Europsko prvenstvo koje 19. studenoga počinje u Poljskoj. U obiteljskoj kući u Komorici, naravno, sreći nema kraja.

- Ponosna sam i drago mi je – kratko je kazala Mihaelova majka Marina. Ne boji se, dodala je, kad Mihael boksa, ali ipak, nije joj svejedno. I otac Milan je ponosan na svog sina, uz malu primjedbu.

- Mi smo više bili za to da igra nogomet, ali on je odabrao boks i mi ga podržavamo – kazao je otac. Na upit da li mu je drago zbog brata, sedmogodišnji Stjepan samo je klimnuo glavom, ali širok osmijeh na usnama govorio je više od bilo kojih riječi.





Mihael Jugović boksom se počeo baviti u osnovnoj školi, još dok je obitelj živjela u Požegi, a u njegovim željama i planovima nije ga omela činjenica da sada nekoliko puta dnevno vlakom mora proći dionicu Komorica-Požega i nazad kako bi se školovao i trenirao.

Ovakva upornost proteklih je godina urodila nizom uspjeha pa dnevnu sobu obitelji Jugović krasi već devet pehara i devet medalja. Mihaelu je najdraža ona iz 2010. godine kada je kao kadet bio prvak države. Sada se natječe kao mlađi senior u velter kategoriji do 69 kilograma. Inače, Mihael je maturant Tehničke škole, a kad ju završi...



- Odlučio sam to već prije, idem u profesionalce. U WBS profesionalnu ligu ili u Njemačku, vidjet ću – kratko je kazao i ponovo potvrdio ono što je kazao u jednom ranijem razgovoru, idol mu je Mike Tyson i želi poći njegovim putem.

Što se tiče predstojećeg Europskog prvenstva u Poljskoj, Mihael se za njega pripremao još ljetos kada je, iako u vrijeme godišnjih odmora, kad nije bilo službenih treninga, sam trenirao u svom selu i okolici tri puta dnevno. Trčao je po Komorici, ali i do deset kilometara udaljenih Pavlovaca, snagu je `nabijao` nabacivanjem cjepanica uokolo, udarao je po vreći koju je posudio iz kluba. Sada pojačano trenira i u klubu.



- Neke od natjecatelja poznajem, a neke i ne. Rusi, Ukrajinci i Francuzi su favoriti, a ja se iskreno nadam medalji. Sve će ovisiti o ždrijebu, neće biti dobro ako baš u prvom kolu `naletim` na nekog favorita – jasan je Mihael.

Zbog njegovog uspjeha i plasmana na Europsko prvenstvo, Mihaela i njegovog trenera Željka Krpana, jučer je primio župan Alojz Tomašević te mu, uz čestitke, obećao i financijsku pomoć. Pomoć Mihaelu u njegovim sportskim planovima obećao je i Grad Pleternica.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI