NASLOVNAPOŽEGAKULTURAARHIV
Roberto i Ida su najbolji čitači naglas, putuju u Sisak na državno natjecanje

FOTO: Lidija Galić

ČITANJE NAGLAS

Roberto i Ida su najbolji čitači naglas, putuju u Sisak na državno natjecanje

03.11.2015. | Lidija Galić PREGLEDA: 4077

Roberto Mandekić, učenik sedmog razreda OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Velike, pobjednik je 3. županijskog natjecanja u čitanju naglas u starijoj kategoriji. On je u pet minuta najbolje predstavio knjigu po vlastitom izboru te iz nje pročitao najzanimljiviji ulomak. Drugo mjesto u starijoj kategoriji osvojila je Gabrijela Puljašević iz OŠ Vilima Korajca, Kaptol, a treće Tea Major iz OŠ braće Radića, Pakrac.- Čitao sam Gregov dnevnik 2 - Rodrick rastura. Čitam puno i pripremao sam se za ovo natjecanje tako da sam puno puta čitao dok nisam zapamtio što je trebalo. Imao sam pet minuta za pojasniti zašto mi se ta knjiga sviđa i zašto bih je preporučio i drugima - rekao nam je Roberto.
Njegova je mentorica Ana Marinić, a s Robertom putuje na državno natjecanje koje će biti održano u Sisku sredinom ovog mjeseca.

- Natjecanje je održano u dvije kategorije. U prvoj su učenici trećih, četvrtih i petih razreda, a u drugoj šestih, sedmih i osmih. Učenik sam izabere knjigu i unutar pet minuta je predstavlja na kreativan način - pojasnila je Marinić.Na županijskom natjecanju su ove godine sudjelovali učenici iz samo tri škole i svi su dobili nagrade.

Prvo mjesto u mlađoj kategoriji osvojila je Ida Jirasek iz pakračke škole Braće Radića, drugo Ana Lovrenović iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Velike, a treće Marta Matoković iz OŠ Vilima Korajca Kaptol.- Ne znam zašto se ostale škole ne žele sudjelovati. Državno je natjecanje odlično organizirano. Lani je bilo više natjecatelja - kaže Marinić.
Tagovi: čitanje naglas, gradska knjižnica i čitaonica