Uhićen vlasnik agencije Express Tours koji je prevario i jakšićke učenike: ¨Neka vrati novac¨

03.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 7978

Vlasnik agencije Express tours iz Čakovca Tihomir Kokolek uhićen je na graničnom prijelazu Novo Virje. Kokolek je nestao u lipnju kada su prevareni roditelji i djeca saznali da novca koji su uplatili nema, a da smještaj koji su trebali imati nije niti osiguran niti rezerviran. Kokolek je rekao kako se od prijetećih poruka prevarenih roditelja i učenika sakrio u Tunisu.

Jedni od prevarenih učenika bili su i učenici tada 7. razreda osnovne škole u Jakšiću koji su kasnije u rujnu ipak putovali na ekskurziju tako što im je novac za to skupljen u mnogobrojnim humanitarnim akcijama.
- Ovo mi je prva vijest da je uhićen. Što reći osim da smo taj izlet na kraju odradili s Jakšićanima i dobrim ljudima - rekao je ravnatelj jakšićke škole Boško Obradović. Dodao je kako su nedavno bili na policiji jer, kako je rekao, Državno odvjetništvo pokreće postupak protiv Kokoleka.

- Bilo bi najbolje da se novac vrati oštećenim roditeljima i učenicima, ali to je teško očekivati jer je njegova tvrtka bankrotirala, teško je biti u ovoj situaciji optimist - rekao je Obradović.


U lipnju je Kokolek tvrdio da je agencija zapala u probleme zbog dugova roditelja iz prijašnjih sezona maturalnih putovanja. Kokolek se šest mjeseci skrivao, nedavno je sletio avionom u Austriju te je potom uhićen. Koliko je točno škola i učenika prevareno još uvijek se utvrđuje.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI