Staza Glavica ponovno će zablistati: ¨Napravit ćemo festival oktanskog sporta¨

Stjepan Peršin i Ferdinand Troha
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.11.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 6135

Staza Glavica koja je u sustavu Ministarstva obrane, a koja je nekada bila značajno mjesto na kalendaru automoto utrka, mogla bi već dogodine doživjeti pravu renesansu. Zadnjega vikenda u kolovozu tamo će se održati, kako je najavljeno, festival oktanskih sportova na dva kotača. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za medije u Županiji gdje je čelnike Hrvatskog motociklističkog saveza i organizatore utrke na Glavici, održane početkom rujna, primio dožupan za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

- Mi smo u Gradu, Županiji i požeškim moto klubovima našli prave partnere. Nakon 10 godina kako se utrke na Glavici nisu održavale, a 40 godina nakon prve utrke, ponovno se vozilo. Utrka početkom rujna uspješno je odrađena, napravljeno je puno dobrih stvari, a uočili smo i neke nedostatke koje ćemo ispraviti i napraviti utrke 2016. godine još boljim - rekao je predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin.

- Drago mi je što je Slavonija oktanski živnula, ovdje ima izvrsnih natjecatelja, ali i poklonika moto sporta. Požega može biti centar slavonskog motociklizma. Ako se nađe zajednički jezik s Ministarstvom obrane, u budućnosti može biti još bolje - rekao je Peršin dodajući kako je suradnja s Ministarstvom obrane ove godine bila odlična, zahvalivši se svima koji su tome pridonijeli.


Ove godine na utrkama je vozilo točno 100 vozača u četiri discipline - brzinci, supermoto, skuteri i oldtimeri. Glavni operativci organizacije utrke u Požegi bili su članovi MK Požega čiji se predsjednik Zlatko Jaroš rekao kako će im potpora Grada, Županije i HMS-a trebati i dalje, kako bi nastavili tamo gdje su ove godine stali.


Zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić pozdravio je želju da se oktanska tradicija u punom svijetlu vrati u Požegu te potvrdio da će Grad Požega dati svu potrebnu potporu kako bi se na Glavicu vratio pravi spektakl.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI