¨Ovo je najbolje rješenje. Bolnica ostaje u sastavu požeške, ali ima veliku samostalnost¨

Ronko i Cesarik u obilasku pakračke bolnice
(FOTO: Lidija Galić)

31.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5947

Saborski zastupnik Zdravko Ronko i zamjenik ministra zdravlja Marija Cesarik obišli su danas bolnicu u Pakracu koja odnedavno ima status gradske bolnice.

- Ovo je najbolje rješenje na kojem su pozavidjeli mnogi. Bolnica ostaje u okviru Opće županijske bolnice Požega, ali ima veliku samostalnost. Svih 550 zaposlenika ostaju zaposlenici požeške bolnice i mogu biti raspoređeni na rad u obje bolnice - pojasnio je Cesarik.







Slavica Klaić, predstojnica Opće županijske bolnice Požega, podružnice Gradske bolnice Pakrac, istaknula je da je unazad dvije godine, tijekom sanacijskog perioda, u pakračkoj bolnici otvoreno niz novih prostora, izgrađeno je parkiralište, otvoren novi odjel hemodijalize, objedinjeni hitni bolnički prijem, a bolnica je prvi put dobila magnetsku rezonancu.

- Na ovoj lokaciji aparat za magnetsku rezonancu ima 30 posto bolju rezoluciju nego što je imao u požeškom prostoru jer nema u blizini prometnice niti industrije koja bi ometala, a i zamijenjeni su najvažniji dijelovi poput zavojnica koje najviše utječu na kvalitetu slike. Za tu vrstu dijagnostike kvaliteta slika bit će kao da ste ih napravili u Zagrebu u bilo kojoj klinici - rekao je sanacijski upravitelj Željko Glavić.





Zamjenik ministra zdravlja Marijan Cesarik tvrdi da je za sve pozitivno što se događalo u pakračkoj bolnici zaslužan saborski zastupnik Zdravko Ronko.

- U kolapsu zdravstvenog sustava do unazad četiri godine gdje su stvoreni veliki dugovi, gdje se posebno našla pakračka bolnica, ja ne bih mogao učiniti ništa bez njegove pomoći, ideja i lobiranja. 2013. godine stručnjaci Europske komisije su imali ideju da se pakračka bolnica ugasi. Našlo se kompromisno rješenje spajanja pakračke i požeške bolnice. Danas pakračka bolnica nakon sanacijskog perioda ima status gradske bolnice, a za to je opet zaslužan gospodin Zdravko Ronko. Bivši ravnatelj jedino što je predlagao je ukidanje mikrobiologije s idejom da se preda Zavodu za javno zdravstvo. Požeška je bolnica jedan od rijetkih koja ne plaća HZZJZ za usluge kliničke mikrobiologije što je za kvalitetu rada bolnice izuzetno važno. Bili su gluhi i kada smo spominjali ideju objedinjenog hitnog bolničkog prijema - podsjetio je Cesarik ističući da je bolnica u Pakracu jedina gradska bolnica koja ima magnetsku rezonancu.





Uz pakračku je bolnicu izgrađeno parkiralište sa stotinjak parkirnih mjesta. Vrijednost radova je oko 850 tisuća kuna. Parkiralište, međutim, još uvijek nije otvoreno. Cesarik za to krivi požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića koji je, tvrdi, stopirao tehnički pregled.

- To je sitno bakšiško politikanstvo. Nije ovo parkiralište zbog političara i da bi bilo zatvoreno mjesec dana. Ovo je za građane. Nalog je zatražen da se obavi tehnički pregled, a ako je rad županije takav da treba mjesec dana za otvaranje parkirališta, onda kako tek izvršavaju ostalo. Ako će na ovaj način izdavati dozvole, naša županija nema nikakve šanse - zaključio je Cesarik.











Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI