Novo igralište: ¨Djecu sam do sada na igru vodila u Požegu ili Slavonski Brod¨

Djeca na novom igralištu u Frkljevcima
(FOTO: Anđelko Banović)

31.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 6831

– Jedva smo čekali da se igralište napravi. Kod kuće imaju uređen prostor za igru, ali ovo je nešto drugo drugo. Najčešće sam ih vodila u Požegu na igralište kod Katedrale ili smo se igrali u Colosseumu kad idemo u kupovinu u Slavonski Brod – zadovoljno je kazala Anita Knapić prije otvorenja dječjeg igrališta u Frkljevcima, dok su se njeni Klara i Adam samo smješkali. Smiješak nije silazio ni s lica sedmogodišnje Matee Vidović.
- Dida i tata su mi kod kuće napravili ljuljačku ali, sad ću svaki dan dolaziti ovamo. Baš se radujem igralištu – rekla je Matea.

Dječje igralište u Frkljevcima, kojega će koristiti i mališani Kadanovaca, napravljeno je ponajprije zaslugom Udruge za pomoć djeci i mladima "Radost" koja je inicirala uređenje igrališta i uz pomoć sredstava iz raznih izvora napravila ih u Gradcu, Blacku i Sulkovcima. Za ovo u Frkljevcima 13.000 kuna dala je Zaklada "Slagalica", a ostatak do 25.000 kuna osigurali su Grad Pleternica, Udruga "Radost" i nekoliko donatora.







Mještani Frkljevaca obavili su većinu posla sami.
- Igralište nam je bilo neophodno jer u selu ima pedesetak djece koja se nisu imala gdje igrati. Zato su ljudi spremno dolazili na akcije koje smo organizirali, a posebno su nam pomogli i članovi DVD-a s kojima smo kraj igrališta izgradili sjenicu – rekao je predsjednik MO Frkljevci-Kadanovci Stjepan Bunčić.





Svima koji su pomogli uređenje igrališta zahvalio se predsjednik Udruge Darinko Soldo, a svečanosti otvorenja prisustvovali su i saborski zastupnik Franjo Lucić, župan Alojz Tomašević i gradonačelnica Antonija Jozić. Ona je obećala kako će dogodine igralište dobiti i djeca Pleternice, a novac će se osigurati tako što će se sredstva u proračunu namijenjena roditeljima novorođenih beba preusmjeriti za igralište.

Udruga "Radost" uređuje igralište i u Buku, a radovi su pri kraju.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI