¨Prilika je to za ostvarivanje kontakata poslodavaca i potencijalnih zaposlenika¨

Marija Užar
(FOTO: Lidija Galić)

30.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8776

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Požega, pod pokroviteljstvom Požeško-slavonske županije i Grada Požege organizira u utorak, 3. studenog, osmi po redu Sajam poslova. Održat će se u prostorijama Gimnazije Požega.

Namijenjen je nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola, studentima i svim ostalim tražiteljima zaposlenja i osobama koje žele promijeniti ili razvijati svoju karijeru.

- Očekujemo oko 30 izlagača, a uz poslodavce i obrazovne ustanove za obrazovanje odraslih, na sajmu će izložbeni prostor imati i potporne institucije za razvoj gospodarstva, kao i drugi relevantni dionici na tržištu rada. Prilika je to za ostvarivanje kontakata poslodavaca i potencijalnih zaposlenika, poticanje nezaposlenih osoba u aktivnom traženju posla, stvaranje partnerstva i suradnje svih dionika na tržištu rada, pružanje informacija o mogućnostima zapošljavanja, obrazovanja i cjeloživotnog učenja - pojasnila je Marija Užar, predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područni ured Požega.





Ističe da nezaposlene osobe i tražitelji zaposlenja na Sajmu poslova imaju priliku uspostaviti direktnu komunikaciju s poslodavcem, predstaviti se i ostaviti svoj životopis, prikupiti informacije o poslodavcu te o njegovim trenutačnim, ali i budućim potrebama za zapošljavanjem, procijeniti vlastite kompetencije u skladu sa zahtjevima poslodavaca te se informirati se o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja na području Požeško-slavonske županije.

- Poslodavci na Sajmu poslova imaju mogućnost izravnog kontakta s potencijalnim radnicima, stvoriti vlastitu bazu posloprimaca temeljem prikupljenih životopisa, upoznati dionike tržišta rada s područjem svoga rada i budućim planovima rasta i razvoja te uspostaviti partnerski odnos i suradnju s partnerima iz okruženja - dodaje Užar.

Prilika je to svima da saznaju nešto više o uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva rada i mirovinskog sustava, a neke od njih su Mjere aktivne politike zapošljavanja (potpore za zapošljavanje, samozapošljavanje i obrazovanje), Profesionalno usmjeravanje ( portal za upravljanje karijerom e-Usmjeravanje), Sezonsko zapošljavanje na moru (informacije i prijave za Sezonu 2016.), Mogućnosti zapošljavanja na europskom tržištu rada (EURES portal), Garancija za mlade i Europski socijalni fond.



Sajam poslova je otvoren od 10 sati, svečano otvorenje je u 11 sati, nakon čega će ministar rada i mirovinskog sustava prof.dr.sc. Mirando Mrsić , prezentirati mogućnosti korištenja mjere za poticanje zapošljavanja mladih na tribini pod nazivom "Naši mladi – naša budućnost".

S početkom u 13 sati prezentacija će biti održana u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijska komora Požega, Vukovarska 6.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI