Grad kupuje zemljište: Neophodan nam je veliki, osmišljeni Sportski centar s različitim sadržajima

Vinko Kasana
(FOTO: Ankica Vinter)

29.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 3340

Grad Lipik će za 250 tisuća kuna, osiguranih u proračunu, kupiti zemljište za novi Sportski centar. Odlučilo je to Gradsko vijeće na posljednjoj sjednici.

- U gradu imamo samo prostor za nogometni klub i još neke manje, uokolo raštrkane sportske terene. Jedan veliki, osmišljeni sportski centar s različitim sadržajima nama je neophodan, i za razvoj sporta u gradu općenito, ali i za razvoj turizma. Pred nama je od sljedeće godine gradnja hotela, obnova Kursalona i cijelog Lipika i jedan turistički centar u budućoj turističkoj ponudi je neophodan. Kako je na dnevnom redu Gradskog vijeća bio rebalans proračuna, u njega smo ubacili i ovu odluku – objasnio je gradonačelnik Vinko Kasana.

Sportski centar Lipik nalazit će se na prostoru oko nogometnog stadiona koji će se rekonstruirati i nadograditi, a kako će cijeli projekt izgledati, vijećnicima je predočeno na samoj sjednici.


Konkretno, lipički nogometni klub dobit će bolje svlačionice, bit će tu i kuglana kao i prateći sportski sadržaji. Gledalište će se natkriti, izgradit će se atletska staza i pomoćno nogometno igralište, potom tereni za košarku i rukomet, dva teniska terena, vanjski fitness, skate park, dječje igralište i boćalište. Radovi na novom Sportskom centru trebali bi početi iduće godine i izvodit će se u fazama. Koliko će sve koštati, još se ne zna, a novac će se, kaže gradonačelnik, namaknuti iz proračuna, naših ministarstava i EU fondova.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI