Prijavite se: Županija će za stipendije studenata izdvojiti 420.000 kuna

Vesna Vlašić i Alojz Tomašević
(FOTO: Vjeran Blašković)

26.10.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4474

Proračun Županije za 2016. godinu već se formira, a župan Alojz Tomašević danas je rekao kako u njemu neće biti manje sredstava za stipendije studentima. Ove godine Županija u svrhu stipendiranja za 69 studenata izdvaja 420.000 kuna što iznosi 600 kuna po korisniku, a tako će biti i dogodine.

- Jedni završavaju i rješavamo se obveze, a drugi dolaze. Nećemo smanjivati sredstva, možemo ih samo povećavati, ali za sada je razina izdvajanja ista, vidjet ćemo kako će biti, ali želja je da se ta sredstva povećaju - rekao je župan Tomašević.

Novi natječaj za dodjelu stipendija može se tijekom današnjega dana ili sutra pronaći na internetskim stranicama Požeško-slavonske županije. Natječaj će biti otvoren dva tjedna.


Županija godišnje izdvaja i 175.000 kuna za program predškolskog obrazovanja djece koji ove godine u županiji prolazi 863 djece. Kako je rečeno, neće se smanjivati niti financijska sredstva za potrebe udruga u sportu i kulturi za što Županija godišnje izdvaja 300.000 kuna.


Zakon se nedavno mijenjao i ima novosti s kojima smo već upoznali korisnike sredstava. Uskoro će biti objavljen i poziv upućen udrugama koje će, ako žele dobiti sredstva, morati napraviti plan i program rada, pojasnila je pročelnica za društvene djelatnosti Vesna Vlašić.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI