U tijeku druga faza radova: Prvi korisnici uselit će u siječnju (FOTO)

Radovi na Domu hrvatskih veterana u Lipiku
(FOTO: Anđelko Banović)

26.10.2015. | Vesna Milković
Pregleda: 3005

Radovi na Domu hrvatskih veterana u Lipiku idu prema planu pa bi u funkciji trebao biti u siječnju. Riječ je o drugoj fazi projekta Ministarstva branitelja čija je realizacija krenula u studenom prošle godine u prostoru bivšeg hotela "Lipa".

- Druga faza radova počela je 15.rujna i prema ugovoru o izvođenju radova rekonstrukcije i dogradnje objekta trebali bi biti gotovi za četiri mjeseca. Obuhvaća rekonstrukciju postojeće zgrade, dogradnju dizala, gradnju novog objekta i restorana te uređenje okoliša. Rekonstrukcijom će se povećati smještajni kapaciteti čime će se djelovati na poboljšanje ekonomičnosti i efikasnosti projekta. Završetkom rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma hrvatskih veterana raspolagat će se smještajnim prostorom za pedesetak korisnika - kazao je Zvonimir Kalčik, privremeni ravnatelj Doma hrvatskih veterana.







Podsjetimo, Ministarstvo branitelja je Dom hrvatskih veterana kao javnu ustanovu osnovalo s namjerom poboljšanja i jačanja pružanja skrbi za hrvatske branitelje, članove  njihovih obitelji i ostalih stradalnika Domovinskog rata. U prvoj fazi rekonstrukcije i opremanja dijela prostora uređene su prostorije za psihosocijalnu terapiju, soba za dnevni odmor s televizorom, multifunkcionalna dvorana, dvije sobe prilagođene za 100-postotne hrvatske ratne vojne invalide prve skupine i njihove njegovatelje, nabavljen je namještaj te oprema i sportske sprave za teretanu u što je utrošeno oko 2,2 milijuna kuna.

Da bi se nastavilo s drugom fazom projekta bilo je nužno izmijeniti detaljni Plan uređenja stambeno-poslovne zone "Centar" u Lipiku zbog čega se čekao završetak javne rasprave i odluka Gradskog vijeća. Tek nakon toga se moglo početi s izradom idejnog rješenja, glavnog i izvedbenog projekta. Građevinska dozvola je izdana u kolovozu.





- Do sada su obavljeni pripremni radovi, radovi rušenja i demontaže, sanacija postojećih temelja, radovi dubokog temeljenja pilotima kao i određeni zidarski i elektrotehnički radovi. Paralelno s rekonstrukcijom objekta izrađuju se akti i pravilnici potrebni za utvrđivanje uvjeta i načina ostvarivanja prava na korištenje usluga Doma, tako da se netom po završetku građevinskih radova očekuje useljenje prvih korisnika - dodao je Kalčik.

Ukupna vrijednost Doma hrvatskih veterana u Lipiku bit će dvadesetak milijuna kuna.









Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI