Turističko priznanje požeškim učenicima: ¨Vi ste budućnost, ne čekajte druge da vam je ostvari¨

Nagrađeni učenici, mentori i ravnatelji
(FOTO: FB/Aureus Mons)

20.10.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5033

Drugu godinu za redom učenici Tehničke i Obrtničke škole s izvrsnim uspjesima sudjeluju na natječajima koje organizira resorno ministarstvo. Tako su i u Poreču nedavno na Danima hrvatskog turizma primili priznanje za osvojeno treće mjesto na natječaju "Promocija i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam".

Učenici dvije požeške škole zajedno su sudjelovali u izradi projekta Aureus Mons koji na moderan način putem novih medija promovira turistički potencijal požeškog kraja i županije, ponajviše aktivnog turizma poput planinarenja i biciklizma. Na svečanosti u Poreču bili su gotovo svi učenici koji su sudjelovali u projektu: Fabijan Blažević, Matej Genadij, Michel Jakić, Jan Jurković, Ivan Kerepčić, Patrik Oroz, Monika Pavić, Demian Pejnović i Luka Šporčić, mentori u projektu Bojan Sikirica i Hrvoje Mikolčević, kao i ravnatelji Obrtničke škole Iva Šnajder i Tehničke škole Zoran Galić.




Povodom osvojenih priznanja učenici, mentori i ravnatelji školi posjetili su županiju kako bi županu Alojzu Tomaševiću i zamjeniku župana Ferdinandu Trohi ispričali i iskustva tijekom nastajanja internetske stranice i aplikacije, ali i dojmove s nedavno održane turističke manifestacije u Poreču gdje su primili priznanje Ministarstva turizmaza svoj rad i znanje. Tehničku stranu izrade programskog koda napravili su učenici Tehničke škole, dok su učenici Obrtničke škole više radili na sadržaju stranice koja je prevedena na engleski i njemački jezik.


- Ovo je samo nastavak poticanja izvrsnosti na svim područjima, provodimo razne projekte između ostaloga projekt vrijedan 1.300.000 kuna kroz Europski socijalni fond i projekt vrijedan više od 500.000 kuna za mobilnost učenika i nastavnika - rekla je ravnateljica Obrtničke škole Iva Šnajder.



Ravnatelj Tehničke škole Zoran Galić ističe važnost ovakvih projekata za višedimenzionalni razvoj učenika i njihovih sposobnosti. Aplikacija Aureus Mons doprinos je turističkom razvoju našega kraja, a putem modernih tehnologija oni su predstavljeni na najbolji mogući način.

Župan Alojz Tomašević čestitao je učenicima na izvrsnosti i ostvarenim uspjesima, ali je i upozorio da se na tome ne treba stati, da se treba dalje razvijati i da rezultati uvijek trebaju i mogu biti bolji.
- Velike su mogućnosti koje nam se pružaju pa i ovi vaši uspjesi i vi možete biti vodilja kojim smjerom može ići naše gospodarstvo. Naša županija i s ovim vašim radom postaje izvrsna turistička destinacija. Dobro je živjeti u Požegi, Europa dolazi u Požegu, važno je otvoriti vrata. Vi mladi ste budućnost, pametni ste, ne čekajte drugoga da vam je ostvari - rekao je župan Tomašević.

Zamjenik za društvene djelatnosti Ferdinand Troha rekao je kako je pored ovoga jučer ostvaren još jedan značajan uspjeh učenika Tehničke škole koji je na izložbi Arca u Zagrebu osvojio zlatnu medalju za inovativnost i predstavljat će Hrvatsku na međunarodnoj izložbi inovacija u Nürnbergu. Učenici Tehničke škole osvojili su pored zlatne i dvije brončane medalje na spomenutoj izložbi.

Početna stranica Aureus Mons.
Pratite Aureus Mons i na Facebooku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI