Pucnjava u Novom Štitnjaku: Policija u pancirkama ušla u kuću (FOTO)

Očevid u Novom Štitnjaku
(FOTO: Lidija Galić)

20.10.2015. | Lidija Galić/V.B.
Pregleda: 13137

Policija je oko 1 sat iza ponoći dobila dojavu građana o pucnjavi vatrenim oružjem u Novom Štitnjaku pored Požege. Kako saznajemo pucao je pedesetogodišnjak koji živi sam u kući.

Policija je na terenu, mjesto događaja je ograđeno, provode se izvidi i očevid, više informacija uskoro.







Dodano u 10:30 sati

- Nakon što smo dobili nalog suda ušli smo u prostor obiteljske kuće gdje je pronađena jedna osoba. Slijedi pretraga obiteljske kuće te kriminalističko istraživanje nakon čega ćemo znati je li riječ o prekršajnom ili kaznenom djelu. Uočeno je i vatreno oružje - rekla je Ivana Radić, glasnogovornica PU požeško-slavonske.

Prilikom ulaska policije u kuću muškarac nije pružao otpor. Susjedi pretpostavljaju da je spavao. Jedan od njih kaže da je znao kad popije prespavati dva dana.

Policija od svjedoka prikuplja dodatne informacije. Mještani za 50-godišnjaka kažu da je dobar susjed, ali da je sklon piću. Brat muškarca koji živi 100-injak metara dalje nije nam mogao reći što se dogodilo jer ga nitko nije obavijestio o događaju. Čim je saznao, otišao je do bratove kuće kako bi porazgovarao s policajcima i vidio što se događa.

Neslužbeno doznajemo da su u dvorištu kuće pronađene tri čahure. Više informacija bit će poznato nakon završetka očevida.































Dodano 21. listopada

51-godišnji I.Z. iz Novog Štitnjaka zaradio je optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Naime, dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20. listopada u 1,10 na terasi obiteljske kuće ispalio nekoliko hitaca u zrak i na taj način narušavao javni red i mir.

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Požegi policijski službenici su pretražili obiteljsku kuću u kojoj prebiva prilikom čega su pronašli pušku iz koje je pucao i za koju nije imao dozvolu, navodi se u izvješću iz PU požeško-slavonske.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI