¨Ne želim vjerovati u priče da bi u naseljima s većinskim narodom ovaj problem već bio riješen¨

Miroslav Grozdanić
(FOTO: PSzupanija.hr)

15.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4429

Vezano za slučaj prijevoza srednjoškolaca iz Komušine, Laza Ćosinih i Laza Vasinih danas se oglasio zamjenik župana Miroslav Grozdanić.

- Kao zamjenik župana biran ispred srpske nacionalne manjine molim i pozivam odgovorne gradske i županijske čelnike da se što prije pronađe i dogovori kvalitetno rješenje, kako bi osmero djece mogli normalno pohađati nastavu. Kako se radi o mjestima naseljenim većinom pripadnicima srpske nacionalne manjine, ne želim vjerovati u kuloarske priče da bi u sličnom slučaju u naseljima s većinskim narodom ovaj problem već bio riješen - ističe Grozdanić.

Podsjeća da je do sada srednjoškolce s tog područja prevozio APP d.d. Požega. Nakon što je zbog neisplativosti početkom mjeseca otkazao prijevoz, roditeljima i učenicima ostaje da se snalaze kako tko može pa neki prevoze djecu, a neka djeca idu pješice u školu.


Nezadovoljan je što u ovim prigradskim naseljima nema organiziranog javnog prijevoza, iako prema zadnjem popisu iz 2011. godine tamo ima preko 200 stanovnika.


- Istražujući ovaj problem i pokušavajući ubrzati rješenje suočio sam se s prebacivanjem odgovornosti s Grada na Županiju, sa Županije na grad, pa i do toga da srednjoškolski prijevoz zakonski nije obavezan i sl. Djeci i dalje ostaje problem prijevoza do srednjih škola koji su u prethodnom vremenu imali normalno riješen - kaže Grozdanić pozivajući gradske i županijske čelnike da ovaj problem riješe što prije.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI