Poduzetnička zona na čekanju: ¨Neka saborski zastupnici pokažu žele li doista razvoj ovog grada¨

Vedran Neferović, gradonačelnik Požege
(FOTO: Lidija Galić)

13.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 6737

Još uvijek nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi između Grada Požege i Republike Hrvatske oko dijela zemljišta u požeškoj Poduzetničkoj zoni. Prema riječima gradonačelnika Vedrana Neferovića, taj će problem zasigurno dočekati nove saborske zastupnike jer su pred nama parlamentarni izbori.

- Pozivam sve buduće saborske zastupnike ispred Grada Požege da konkretno na ovom primjeru pokažu žele li dosita razvoj ovog grada i svojim autoritetom saborskog zastupnika pomognu u rješavanju ovog problema u DUDI-ju. Ovo je stepenica više i oni ne mogu biti amnestirani od svojih aktivnost. Ako se zalažu za razvoj, postoji njihova odgovornost da nešto odrade za ovaj grad, a ne samo čisto politiziranje - pozvao je gradonačelnik Vedran Neferović.

O cijeni i uvjetima odlučit će Gradsko vijeće


Kaže kako je riječ o postupku koji bi mogao trajati poprilično dugo te da ima saznanja da je u pojedinim jedinicama lokalne samouprave desetak projekata teških oko milijardu kuna stajalo i čekalo odluku DUDI-ja.


Ističe da je Grad odradio sve što je bilo potrebno u Poduzetničkoj zoni, no dok se problem državnog zemljišta ne riješi, parcele neće moći biti ponuđene budućim poduzetnicima.



Na oko 37 hektara površine u zoni će biti čestice veličine od 700 do 23 tisuće četvornih metara. Prosječna veličina parcele će biti oko dvije tisuće četvornih metara. Desetak čestica je u vlasništvu Grada Požege. O cijeni i ostalim uvjetima pod kojima će parcele biti ponuđene poduzetnicima odlučit će Gradsko vijeće.

Poduzetnički inkubator spreman, natječaji kasne

Što se pak tiče Poduzetničkog inkubatora, riječ je o projektu teškom oko 15 milijuna kuna i proteže se na površini od 5,7 tisuća četvornih metara.

- Prostor obuhvaća četiri proizvodne hale, 13 uredskih prostorija, te po jednu edukacijsku i konferencijsku dvoranu. Ono što ovaj prostor omogućava je modernizacija i inovacija s trendovima koji uključuju i različite soft mjere i odnose se na jedan zajednički prostor u kojem može raditi više različitih poduzetnika - pojasnila je Ines Čevapović, voditeljica projekta u Upravnom odjelu za EU integracije.

- Natječaji za poduzetnike kasne i plod su neodgovornog ponašanja onih koji su ih trebali raspisivati. Ako želimo poticati poduzetništvo, trebamo poticati i brzinu raspisivanja natječaja. Mi smo spremni, ali nedostaju natječaji Ministarstva poduzetništva- zaključio je Neferović.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI