SDP poručuje Neferoviću da je licemjeran: ¨Zbog sukoba s trenerom niste došli na turnir¨

Marica Šutalo Maksimović
(FOTO: Lidija Galić)

13.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 11588

"Gradonačelnik Vedran Neferović podijelio je djecu i roditelje ovog grada. U ponedjeljak je otvorio Dječji tjedan, a samo dva dana prije toga nije se pojavio na Međunarodnom judo turniru na kojem je bilo 367 natjecatelja iz nekoliko europskih zemalja, a sve zbog svog neslaganja s trenerom", prozvala je požeškog gradonačelnika na konferenciji za novinare članica požeškog SDP-a Marica Maksimović Šutalo.

Maksimović Šutalo: "Kažnjavate li djecu i roditelje?"

- Licemjerno se jedan dan okružimo djecom i naslikavamo, a dva dana prije toga nije nas uopće briga kako će roditelji i djeca podnijeti teret jednog turnira sa zavidnim brojem sudionika - dodala je pitajući gradonačelnika Neferovića kažnjava li svojom odlukom, da Grad ne sudjeluje financijski u organizaciji turnira, djecu i njihove roditelje, a sve  zbog prijepora s trenerom.


HNS-ova gradska vijećnica Tamara Puač prozvala je vijećnika Kazimira Baloga (NL Nine Smolčića) da je svjesno na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća obmanuo javnost tvrdeći da je netko podnio kaznene prijave zbog radova na parkiralištu kod Gradske kuglane.




- Vjerovali ili ne i mene je stvarno zanimalo to pitanje kaznenih prijava. Naravno, ni u Državnom odvjetništvu ni u Ministarstvu unutarnjih poslova nemaju zaprimljene kaznene prijave protiv bespravne gradnje parkirališta. Samo mi nije jasno koja je ptičica to prodala vijećniku Balogu da tako nesmotreno obmanjuje vijećnike, ali i javnost - kaže Puač.

Puač tvrdi da Balog obmanjuje javnost

Izrazila je nezadovoljstvo činjenicom da predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić nije opomenuo Baloga koji joj se usred gradonačelnikovog odgovora, obratio povišenim tonom te mu poručuje da se ne smije ljudima u lice, kako je on tada smatrao, nego se, tvrdi, smijala njegovoj izrečenoj gluposti o podnošenju kaznenih prijava što je imalo za cilj obmanu svih prisutnih.

- Ne znam odakle ste dobili tu dezinformaciju. Možda u nekim kuloarskim pričama. Trebate znati da se kuloarske priče ne iznose na vijeću. Jer, tada bi možda i mi trebali reagirati na kuloarske priče oko toga kako Vi zamjenjujete ravnateljicu Gradskog kazališta, gospođu Neferović, u vrijeme njezinog odsustva. Sama činjenica da ste u funkciji pomoćnika ili zamjenika ravnatelja, pa makar i na dan, dovela bi Vas u neposredni sukob interesa. O tome očekujemo odgovor gradonačelnika Neferovića - zaključila je Puač.

Odgovore na prozivke s današnje konferencije za novinare zatražili smo od gradonačelnika Vedrana Neferovića i gradskog vijećnika Kazimira Baloga. Objavit ćemo ih po primitku.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI