Rone u posuđenim odijelima: Oprema je možda već preko granice. Bojim se da je nećemo naći

ronioci
(FOTO: Lidija Galić)

05.10.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 5425

Ni mjesec dana nakon krađe opreme članovima Ronilačkog kluba Požega, ne zna se tko ju je ukrao i gdje je završila. Ovih dana pokušavaju naći sredstva za kupovinu nove opreme kako bi mogli nastaviti s daljnjim radom.

- Ukradeno nam je osam odijela, pet regulatora, pet kompenzatora plovnosti i dvoje cipele. Vrijednost toga je oko 30 tisuća kuna. Upravo pišemo zamolbe Gradu Požegi, Požeško-slavonskoj županiji, Hrvatskoj zajednici tehničke kulture te Centru 112. Osim za opremu potreban nam je novac i za školovanje tako da ćemo vidjeti što će od toga biti - kaže Zdenko Oroz iz Ronilačkog kluba Požega.







Za dva dana Požežani odlaze na tečaj u Pulu. Ovaj će put morati roniti u tuđim odijelima. Tečajcima će opremu osigurati tamošnji ronilački klub, a dio opreme posudili su im kolege iz Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia iz Slavonskog Broda.

- Obratili smo se za pomoć i drugim ronilačkim klubovima u Hrvatskoj. Postoji mogućnost da nam pomognu kolege s Raba jer svake godine oni imaju praksu pomagati manjim klubovima u Hrvatskoj - dodaje Zdenko.

Kaže da slučaj krađe ronilačke opreme kakav su doživjeli u Požegi nikad nije zadesio nijedan drugi ronilački klub.

- Znalo im se dogoditi da im na ronjenjima nestane nešto od opreme, ali nikad nikome nije provaljeno u prostorije i ukradena sva oprema kao nama. Ta je oprema možda već završila preko granice i bojim se da je nikad nećemo naći - razočaran je Oroz.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI