Otvoren stacionar i u Kaptolu: Cilj je približavanje knjižnične usluge što većem broju ljudi

Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega
(FOTO: Lidija Galić)

30.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4633

U Kaptolu je danas otvoren Stacionar Gradske knjižnice i čitaonice Požega. Smješten je u prostoru tamošnje općinske vijećnice i sadrži 700 naslova.

- Riječ je o beletristici, lektiri, stručnoj literaturi i slikovnicama. Nakon Velike i Jakšića, ovo je treći stacionar u nizu. Ciljevi su širenje knjižnične mreže i približavanje knjižnične usluge što većem broju ljudi,a sve u sklopu 170. obljetnice postojanja knjižnične usluge u Požeško-slavonskoj županiji - rekla nam je Aleksandra Pavlović, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Požega.

Radno vrijeme stacionara je utorkom i četvrtkom od 10 do 12 i od 17 do 19 sati. Članarina je 70 kuna godišnje, a s iskaznicom članovi mogu posuđivati knjige i u knjižnici u Požegi.





U stacionarima rade volonteri, a za iduću je godinu u planu otvaranje stacionara u Čaglinu i Brestovcu.

Iz Gradske knjižnice i čitaonice najavljuju za sutra otvorenje prve Mini knjižnice. Ovaj je projekt realiziran uz potporu Zaklade Slagalica u sklopu natječaja Naš doprinos  zajednici. Otvorenje je u 17 sati kod drvene sjenice na dječjem igralištu u Babinom viru.

15. listopada Mini knjižnica će biti otvorena na Sportsko-rekreacijskom centru te 30. listopada i u Gradskom parku kod Orljave.





Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI