Prosvjetni inspektor naredio Školskom odboru da suspendira Bucića

Izvješće o obavljenom nadzoru
(FOTO: S.S.)

25.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 13154

Nakon obavljenog nadzora u požeškoj Gimnaziji, prosvjetni je inspektor naredio Školskom odboru da udalji s dužnosti ravnatelja Pavla Bucića protiv kojega je pokrenut kazneni postupak na Općinskom sudu u Požegi.

Podsjetimo, protiv Bucića je Općinsko državno odvjetništvo pokrenulo postupak zbog sumnje u krivotvorenje službenih isprava i zlouporabu položaja. Iako Zakon o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi nalaže Školskom odboru da razriješi ravnatelja nakon što primi saznanje o pokretanju kaznenog postupka, Školski odbor Gimnazije to nije učinio. Na sjednici Školskog odbora odlučeno je da će zatražiti mišljenje Ministarstva, a predsjednica Školskog odbora Duška Galić najavila je da će zatražiti razrješenje članstva u Školskom odboru zbog zdravstvenih poteškoća u dužem trajanju.

U zapisniku o obavljenoj inspekciji, koji nam je poslao Danijel Zubčević, profesor u Gimnaziji koji je prijavio ravnatelja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela, stoji kako je ravnatelj Bucić tvrdio da postoji dvojba o tome treba li primijeniti članak iz Zakona o odgoju i obrazovanju jer je on u suprotnosti s odredbom članka 17. Kaznenog zakona te je najavio da će Školski odbor poslati upit Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta.



Klikni na fotografiju za uvećani pregled


Prosvjetni inspektor je zaključio kako spomenuti članak Zakona o odgoju i obrazovanju nije u suprotnosti sa spomenutim člankom Kaznenog zakona jer se članak iz Kaznenog zakona, kao što je Zakonom navedeno, provodi samo ukoliko nije određeno drukčije nekim posebnim zakonom. Stoga je zatražio od Školskog odbora da razriješi dužnosti ravnatelja. Međutim, ovo je tek prvostupanjsko rješenje i škola se ima pravo žaliti u roku 8 dana.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI