I naše gospodarstvo trpi zbog blokade granice: ¨Nije normalno što nam rade¨

Kamioni Ivana Barabana ne mogu prijeći granicu
(FOTO: Lidija Galić)

25.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 6445

Zbog blokade graničnih prijelaza između Hrvatske i Srbije trpe i neki gospodarstvenici iz Požege. Konkretno, ova blokada najviše šteti prijevoznicima te tvrtkama koje se bave uvozom i izvozom u Srbiju i druge istočne zemlje.

- Ovo što rade meni i drugima, to nije normalno. Svi su mi kamioni na granici. Samo čekanje me košta 250 eura po kamionu, a tu su još i drugi troškovi. Proizvođači gube još više. Sad moramo tražiti alternativne metode, koristiti druge pravce koji su dalji i skuplji. Ako se ovako nastavi, neće biti dobro - rekao nam je Ivan Baraban, obrtnik iz Požege koji se bavi prijevozom robe. Zapošljava šest ljudi i ruta preko graničnog prijelaza sa Srbijom im je svakodnevna.

- Jedan kamion već danima stoji u Bačkoj Palanci i ne može prijeći u Hrvatsku. Samo treba prijeći Dunav i tu je vrlo brzo na istovaru. Ovdje u Požegi dva kamiona čekaju puna robe, jedan još od petka. Ako se ovako nastavi, doći će u pitanje nastavak poslovanja na ovim relacijama na kojima radimo - dodao je.







Štetu trpe i proizvođači, kao i dobavljači. U odjelu nabave Zvečeva d.d. doznajemo kako oni imaju zaliha još za tjedan dana, a onda će nastati problemi. Kutjevo d.d. također ima problema zbog izvoza vina i također se nadaju da će se granica što prije odblokirati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI