Grad Požega će ove godine potrošiti četvrtinu proračuna na plaće

Gradonačelnik Vedran Neferović i dogradonačelnik Darko Puljašić
(FOTO: Lidija Galić)

24.09.2015. | Mario Nakić
Pregleda: 4064

Rashodi za zaposlene, koji obuhvaćaju zaposlenike Grada i proračunskih korisnika grada, zaposlenika EU ureda, pomoćnika u nastavi i Javne ustanove "Sportski objekti", u prvom su polugodištu 2015. godine iznosili oko 9,9 milijuna kuna, što je povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine u iznosu od 1,3 milijuna ili za 15 posto.

Ovo povećanje rashoda za zaposlene u Polugodišnjem izvještaju o izvršenju gradskog proračuna, o kojem će danas raspravljati Gradsko vijeće, gradonačelnik Vedran Neferović objašnjava većim brojem zaposlenih kroz projekte EU ureda, te iskazivanje rashoda za zaposlene u JU za upravljanje sportskim objektima koji su se prije doznačavali kroz donacije Požeškom sportskom savezu.

Podsjetimo, posljednjim rebalansom proračuna za 2015. godinu planirani su rashodi u iznosu od oko 79 milijuna kuna. Budući da je u prvih šest mjeseci Grad potrošio na zaposlenike gotovo 10 milijuna, očekuje se da će do kraja godine potrošiti gotovo 20 milijuna kuna. To je praktički jedna četvrtina (25,3 posto) planiranog proračuna.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI