Prilika za osobe s invaliditetom; izrađivat će proizvode od keramike i na tkalačkom stanu

Otvorenje Multifunkcionalnog centra za osobe s invaliditetom
(FOTO: Lidija Galić)

23.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4676

Trideset osoba s invaliditetom s područja grada Požege uključeno je u projekt konkurentnosti i zapošljivosti osoba s invaliditetom. Izrađivat će proizvode od keramike te na tkalačkom stanu, a na tržištu će konkurirati putem sajmova.






Riječ je o aktivnostima koje će se provoditi u Multifunkcionalnom centru za osobe s invaliditetom otvorenom danas u objektu Udruge "MI" koji je dosadašnjih sedam godina bio samo djelomično iskorišten i to tijekom ljetnih mjeseci.






- Vrijednost projekta je 150 tisuća eura, a novac je u potpunosti osigurao Europski socijalni fond. Uz Upravni odjel za EU integracije partneri u projektu su Udruga "MI", Centar za rehabilitaciju Zagreb i županijska razvojna agencija. Kroz projekt smo uz voditelja zaposlili fizioterapeuta, odnosno tri osobe koje će raditi u Centru. Osim uredskom opremom kupljena je rehabilitacijska oprema te i oprema za izradu proizvoda čijom će se prodajom osigurati održivost Centra i udruge MI. Od 30 osoba koje će sudjelovati u edukaciji, sedam će ih biti odabrano za daljnju proizvodnju - pojasnio je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.





Gradonačelnik Vedran Neferović pozvao je i druge udruge s područja grada da aktivnim pristupom dođu do sredstava iz EU fondova pri čemu će im pomoći tim iz EU ureda.

- Na ovaj način našim sugrađanima koji imaju poteškoće kroz 16 mjeseci olakšavamo na neki način život i donosimo perspektivu da kroz rad i doprinos zajednici budu zadovoljniji -rekao je Neferović.





- Projekt je počeo u ožujku i trajat će do kraja lipnja iduće godine. Pozivam sve osobe s invaliditetom da se jave u Udrugu "MI" i uključe u rad Centra - pozvala je Mirjana Gunčević, voditeljica projekta.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI