Vasilj hvali Vladu RH: U odnosu na lani odobreno 2 mil. kn više za energetsku obnovu

Dejan Vasilj (SDP)
(FOTO: Lidija Galić)

22.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 4391

Kako bi nahvalio rad Vlade Republike Hrvatske, član Gradskog odbora SDP-a Dejan Vasilj održao je danas konferenciju za novinare na kojoj je podsjetio što je sve napravljeno u Požeško-slavonskoj županiji zahvaljujući Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

- U Požeško-slavonskoj županiji je u 2015. godini programom energetske učinkovitosti obiteljskih kuća odobreno sufinanciranje projekata za 188 kućanstava u iznosu 14,8 milijuna kuna za koje je Fond odobrio sufinanciranje u iznosu od 11,2 milijuna kuna. U odnosu na 2014. godinu, u ovoj je godini odobreno 2 milijuna kuna više. Najveći broj obnovljenih obiteljskih kuća je na području Grada Pakraca u kojem su obnovljene 74 obiteljske kuće, dok je na području Grada Lipika obnovljena 51 obiteljska kuća - tvrdi Vasilj.

Podatke za Požegu te ostale gradove i općine kaže da nema, no proizlazi da je ukupno na području Požege, Pleternice i Kutjeva obnovom obuhvaćeno ukupno 63 objekta.


Dodaje da je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrio 46 projekata energetske obnove škola i vrtića u iznosu od 35 milijuna kuna.


- Požeška tvrtka Komunalac se također prijavila na javni natječaj za obnovu višestambenih zgrada. Fond je navedenoj tvrtki odobrio sredstva u iznosu većem od 1,1 milijun kuna - kaže Vasilj smatrajući to uspjehom Vlade Zorana Milanovića.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI