Goranka se bori za centar za autizam, a sada je oboljela od raka: ¨Neću mu dopustiti da pobijedi¨

Nikola i Goranka
(FOTO: Iz. priv. kolekcije Goranke B.)

20.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8315

Goranka Bojčić Romić iz Lipika majka je Nikole, djeteta s autizmom, koja je već više od dvije godine aktivno uključena u rad udruge Sunce iz Nove Gradiške. Udruga vodi Odjel za djecu s autizmom, jedini takav na području istočno od Zagreba za autističnu djecu školskog uzrasta.

Goga, kako ju od milja zovu prijatelji, pokrenula je akciju sakupljanja sredstava za uređenje i opremanje sobe za senzornu integraciju koja bi uvelike doprinijela terapiji ne samo polaznika Odjela već i sve djece s poteškoćama u razvoju. U svom humanitarnom radu i angažmanu oko poboljšanja uvjeta terapije za djecu s autizmom zasad ju je prekinula bolest. Goranki je dijagnosticiran karcinom grlića maternice koji se proširio na dio rodnice te povećani limfni čvorovi.


Goranka i Nikola sasvim lijevo


- Drugi tjedan sam na kemoterapiji i zračenju u Zagrebu. Iscrpljuje me to, smršavila sam, ali se ne dam. Pozitivna sam i znam da ću pobijediti rak, s pozitivom u glasu priča nam Goga. Zasad mi je najveći problem pronalazak adekvatnog smještaja u neposrednoj blizini bolnice jer mi je prevaljivanje svake malo veće udaljenosti napor a i kako bi mogla doći moja majka da se brine i kuha mi. Muž je zauzet svakodnevnom vožnjom sina Nikole iz Lipika u Novu Gradišku u Odjel za djecu s autizmom.


Goga je do jučer pomagala drugima, zaposlena je kao medicinska sestra u pakračkoj bolnici, no sad ona treba pomoć i tu su se uključili mnogi. Prijatelji Ana Filipović - Loli Art Home Made i Miro Margetić - Bloodline Tattoo studio Novska pokrenuli su akciju i otvorili Facebook stranicu Jedna mladost, jedan svijet nade. Zajedno za Gogu.

Loli Art Home Made će izrađivati anđele pozitive koji se prodaju po cijeni od 30 kuna, a od svake tetovaže Tattoo studio će odvajati dio novca za pomoć Goranki. Uključila se i udruga Hrvatsko - ukrajinskog prijateljstva te ŽPS KPD Sloga Pakrac. Organizirat će se štandovi, koncerti i drugo. Sav prikupljeni novac ide na Gorankin račun i bit će potrošen u svrhu liječenja i pokrivanja njezinih životnih troškova. Koliko god joj je trenutno teško, ne odustaje i od skupljanja novca za opremanje senzorne sobe.

- Jučer mi se javila jedna žena i rekla da je uplatila novac za udrugu. Nisam ja nikakav posebni heroj, ne želim da se ova moja priča predstavlja tako. Ja sam majka koja želi svom djetetu i drugoj djeci s takvim problemima najbolje, zato aktivno sudjelujem u radu udruge. Planiram i to u budućnosti jer krajnji je cilj otvaranje stambene zgrade za odrasle s autizmom. Imam još previše toga za napraviti da dopustim da me rak pobijedi - rekla je Goranka.

I vi možete pomoći ovoj hrabroj majci u njenoj dvostrukoj borbi na broj računa:
Goranka Bojčić Romić
IBAN HR5524020063208029210
Erste banka



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI