¨Pomozimo izbjeglicama: ¨Teško nas pogađa njihova sudbina i budi u nama spremnost na pomoć¨

Biskup Antun Škvorčević
(FOTO: Vjeran Blašković)

19.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 3499

Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je apel za pomoć izbjeglicama koje se ovih dana nalaze u Hrvatskoj.

- Svjedoci smo potresne izbjegličke drame u Hrvatskoj, započete 16. rujna ove godine, u koju je uključeno mnoštvo ljudi, među njima brojne žene i djeca a čije razmjere trenutačno nije moguće sagledati. Teško nas pogađa njihova sudbina i budi u nama duboku samilost i spremnost na pomoć. Ali osjećamo nemoć pred veličinom potreba jer su nam materijalne mogućnosti skromne zbog nezaposlenosti i siromaštva mnogih slavonskih ljudi. Ne dajmo se obeshrabriti vlastitim stanjem i ne dopustimo da nam rasprave o uzrocima i posljedicama spomenutih događaja oduzmu humano raspoloženje, nego pretvorimo u djelo ono što nam kršćansko srce kaže.Nastavimo moliti da se teško stanje mnoštva izbjeglica što prije razriješi. Vaš i najmanji novčani dar za ljude u nevolji bit će poput kapi u vodenom slapu koji pomaže tkati ljepotu hrvatske dobrote, plemenitosti i ljubavi, kadre ublažiti teret ljudi pogođenih nesrećom - poručuje biskup.

Biskupijski Caritas nastavlja u svim župama prikupljati novčane priloga, prehrambene i higijenske potrepštine, koje volonteri župnih Caritasa dostavljaju u Caritasovo požeško sjedište.


Pomoć je moguće je izravno slati na Caritas Požeške biskupije, Vukovarska 7, 34000 Požega, a novac uplatiti na Caritasov račun IBAN HR4223860021130011296.
 


Iz Caritasa je dostavljen i popis neophodnih artikala, a to su voda u bocama (manje i veće pakovanje), tost/dvopek, sir u listićima, riblje konzerve, pileće paštete, datulje/grožđice, dječja hrana, kašice u staklenkama i formule za miješanje s vodom, mala pakiranja mlijeka od dva decilitra, suhi keksi- mini pakiranje, bočice za bebe s dudicama, mini sapuni, maramice za dezinfekciju bez alkohola, gel za dezinfekciju bez alkohola, dječje pelene u različitim veličinama, higijenski ulošci, vreće za smeće, vreće za spavanje, deke, medicinske maske i jednokratne rukavice.
 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI