Budući obrtnici, prijavite se za stipendiju: Dovoljan je prosjek ocjena od 2,5

Marko Šostar i Dario Colle
(FOTO: Lidijas Galić)

16.09.2015. | Lidija Galić
Pregleda: 8286

Do kraja rujna rok je za podnošenje zahtjeva za stipendiranje učenika obrtničkih zanimanja. Natječaj je raspisalo Ministarstvo poduzetništva i obrta, a pomoć u popunjavanju dokumentacije učenicima će pružiti Upravni odjel za EU integracije Grada Požege.

- Neki od uvjeta su da je učenik državljanin Republike Hrvatske, da ima status redovnog učenika i da nije ponavljač. Prosjek ocjena završnog razreda iz osnovne škole, odnosno prethodno završenog razreda srednje škole mora biti minimalno 2,5. Učenici trebaju pohađati neko od deficitarnih zanimanja u sustavu vezanih obrta te ne smiju biti korisnici stipendije ili druge potpore za školovanje iz drugih izvora - pojasnio je Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za EU integracije.

Zanimanja za koje se mogu dobiti stipendije su autolakirer, autolimar, automehaničar, bravar, dimnjačar, elektroinstalater, fasader, galanterist, instalater grijanja i kanalizacije, instalater kućnih instalacija, konobar, krojač, krovopokrivač, kuhar, mesar, pekar, plinoinstalater, slastičar, stolar, tesar i vodoinstalater.


Mjesečni iznos stipendije je 750 kuna, a novac se isplaćuje u tri obroka i to za razdoblja od rujna do prosinca ove godine, zatim u siječnju te za period od veljače do kolovoza iduće godine.


- Osoba zadužena za pomoć učenicima u našem Uredu je Dario Colle. Pozivamo učenike koji žele kandidirati za stipendiju da dođu u Ured na Trgu Sv. Trojstva 11 gdje ćemo im pomoći u popunjavanju papirologije i uputiti ih koju dokumentaciju trebaju prikupiti - poručio je Šostar.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI