Najezda lisica u Lipiku i Pakracu: ¨Organizirat ćemo hajku i odstrel¨

Lisica - ilustrativna fotografija
(FOTO: Wikimedia Commons)

10.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5458

Gradovi Lipik i Pakrac ulaze u žestoku borbu s lisicama. Poslali su Ministarstvu poljoprivrede zahtjev da im izdaju dozvolu za hajku i odstrjel lisica koje se, kako kaže gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, više niti ne boje ljudi.

- Izlegli su se mladi koji prilaze kućama i uopće se ne boje ljudi. Radi se o mjestima koja su bila na prvoj liniji obrane tijekom Domovinskog rata. Tamo ima i naseljenih i nenaseljenih kuća i to je najveći problem kod odstrjela, moraju se poštivati propisi. Lisice su se zavukle u ruševine i ima ih stvarno puno, kako u tim dijelovima, tako i u lovištu, vjerojatno svugdje - priča nam gradonačelnik Kasana.

U kontaktu su s policijom i lovačkim društvima s kojima nakon dobivanja dozvole planiraju organizirati hajku na lisice.
- Kad dobijemo dozvolu planiramo to učiniti na što sigurniji način, koliko god je to moguće. Osjetljivo je što je to naseljeno područje, ali planiramo lisice istjerati iz svojih jazbina i dočekati ih na jednom polju - pojasnio je Kasana.


Zahtjev za hajku na lisice potpisao je i on o gradonačelnik Pakraca Davor Huška jer stanovnici oba grada imaju isti problem - najezdu lisica koje nisu samo zdravstveni problem, već one prave i prilične štete u domaćinstvima ljudi koji žive u blizini.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI