¨Ovo je strašno, bilo bi idealno kada bi obitelji imale po troje djece¨

Dožupan Ferdinand Troha i župan Alojz Tomašević
(FOTO: Filip Škrga)

09.09.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 8617

Na dvije srednje i 11 osnovnih škola Požeško-slavonske županije ove školske godine bit će zaposlen 41 asistent u nastavi. Najviše, njih 12, bit će na OŠ fra Kaje Adžića u Pleternici gdje njihovu pomoć treba 12 učenika s poteškoćama u razvoju.

S druge strane, najviše učenika s poteškoćama u razvoju ima na Poljoprivredno-prehrambenoj školi gdje će raditi tri asistenta u nastavi. Pomoć asistenata ukupno treba 65 djece.
– Projekt je realiziran u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, a pripremila ga je naša agencija Panora. Ponosan sam i sretan jer smo prošle godine imali dosta problema pa projekt nije počeo na vrijeme. Drago mi je da će učenici dobiti najbolje ljude kao pomoćnike u nastavi – izjavio je župan Alojz Tomašević.

Objasnio je da je vrijednost projekta "Obrazujmo se zajedno" 1,7 milijuna kuna, a županija će sudjelovati s 86.500 kuna. Ostatak novca ide iz Europskog socijalnog fonda.
– Roditelji će na ovaj način biti sigurni da će o njihovoj djeci brinuti stručni ljudi. Sretan sam i što ćemo ovim projektom zaposliti 41 mladu osobu – rekao je župan.


Asistenti u nastavi za svoj rad dobit će 2.500 kuna i plaćene putne troškove. Župan se osvrnuo i na sve manji broj upisane djece u škole na području županije.
– To je strašno. Bijela kuga je kod nas napravila veliki problem. Svi zajedno moramo odlučiti što želimo od naše domovine Hrvatske. Vjerujem da će budućnost biti puno drugačija i zbog toga tražimo od buduće Vlade da odvoji znatna sredstva za pomoć obiteljima i za novorođenu djecu – obrazložio je svoje stajalište Tomašević.


Dodao je da bi za opstojnost našeg kraja bilo idealno kad bi mlade obitelji imale po troje djece. Župan je još jednom pozvao mlade da se ne iseljavaju i ne prepuštaju zemlju onima koji se ovdje žele useliti.
– Bio bih sretan da imamo problema s kupnjom školskih klupa ili stolica, a ne sa sve manjim brojem upisane djece – zaključio je.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI