Osigurani asistenti u nastavi: Radit će ih 40, najugroženijima i knjige

Gradonačelnik, zamjenici i suradnici
(FOTO: Filip Škrga)

08.09.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 7604

U novoj školskoj godini u četiri gradske osnovne škole radit će 40 asistenata u nastavi. Sredstva za to osigurana su kroz projekt "Petica za dvoje" čiji je nositelj Grad Požega. Grad se preko odjela za Europske integracije prijavio na natječaj Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 – Projektom je obuhvaćeno 43 učenika s poteškoćama u razvoju, a njegova vrijednost je nešto više od 1,6 milijuna kuna. Od toga iznosa 130.433 kune sufinancirano je od strane grada Požege – istaknuo je na press konferenciji gradonačelnik Vedran Neferović. Partnerske škole su OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Julija Kempfa, OŠ Antuna Kanižlića te Katolička osnovna škola.

Testiranja osoba prijavljenih za posao asistenata u nastavi trebala bi početi u četvrtak, a već od 14. rujna asistenti bi mogli biti u školskim klupama s učenicima s poteškoćama u razvoju.
– Ove godine ćemo imati više asistenata nego prošle školske godine kad ih je bilo 32. U budućnosti ćemo pripremati još sličnih projekata – rekao je Marko Šostar, pročelnik ureda za Europske integracije.


U gradskoj upravi potvrdili su kako će sufinancirati udžbenike za 40 djece čije obitelji primaju zajamčenu minimalnu naknadu. Gradonačelnik Neferović ustvrdio je kako time žele financijski rasteretiti najugroženije obitelji te učenicima osigurati sve za normalno školovanje. Pola iznosa za udžbenike financira grad, a ostalih 50 posto ide preko Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.


Uz asistente u nastavi i udžbenike ove školske godine osigurani su i topli obroci za 114 djece u gradskim osnovnim školama.
– Radi se o projektu Cjeloviti obrok za odličnu koncentraciju na kojem smo surađivali s gradskim društvom Crvenog križa i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih. Vodimo računa o najugroženijim obiteljima – izjavio je Neferović.

Ravnatelj gradskog društva Crvenog križa Miro Zelenika objasnio je da će učenici obroke imati kroz cijelu školsku godinu do 10. lipnja 2016. kad završava nastava. Vrijednost projekta je nešto veća od 93.000 kuna. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI