Prvašići sjeli u školske klupe, u Kanižlićevu školu upisan cijeli novi razred

Prvašići, gosti i roditelji u Vidovcima
(FOTO: Filip Škrga)

07.09.2015. | Filip Škrga
Pregleda: 6064

Osim jednog prvog razreda u Vidovcima, OŠ Antuna Kanižlića ove školske godine ima i tri prva razreda u Požegi. Ondje je upisano ukupno 54 prvašića, dvadesetak više nego lani.
– U jednom razredu je 17, u drugom 18, a u trećem 19 učenika. Zanimljivo je da ove godine imamo nešto više djevojčica nego dječaka. Imamo više djece u prvim razredima nego što je bio slučaj prošle godine – rekla nam je Marina Arbanas, defektologinja u OŠ Antuna Kanižlića.

Dodala je kako su prošle školske godine imali dva razreda u matičnoj školi i jedan u Vidovcima dok je ove godine upisan cijeli jedan dodatan razred.




Prvašiće prvoga dana škole na području grada Požege posjetio je jutros gradonačelnik Vedran Neferović i zamjenik Darko Puljašić. Zaželjeli su im je uspješne školske dane te im podijelili bojice i zastavice Hrvatske i grada Požege. U područnoj školi OŠ Antuna Kanižlića u Vidovcima družili su se s 22 djeteta koja su ove godine upisala prvi razred, a koja su u školske klupe prvog dana dopratili njihovi roditelji.


Prema podacima s kojima raspolažemo, i osnovne škole u Pleternici i Jakšiću bilježe porast, u Pleternici je upisano 13, a u Jakšiću 6 prvašića više. Osnovna škola Lipik upisala 3 učenika više.



Kako smo već pisali, najveći pad broja upisane djece bilježi OŠ Julija Kempfa gdje upisano 20-ak djece manje nego lani. U OŠ Dobriša Cesarić broj upisanih prvašića ove školske godine je u blagom padu, upisano je samo dvoje manje. Isto je u Čaglinu dok je situacija slična u Velikoj i Trenkovu (jedan manje). Osnovna škola u Poljani stagnira na istom broju od 13 upisanih prvašića prošle i pretprošle godine.

Veće padove u broju upisanih bilježe još osnovne škole u Kaptolu i Pakracu (8 manje) te Kutjevu (11 manje).


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI