Raspetljava se klupko; uhićen i drugi osumnjičenik u aferi ¨Požeški sud¨

Općinski sud u Požegi
(FOTO: Mario Nakić)

07.09.2015. | Vjeran Blašković
Pregleda: 8900

Policijski službenici PU požeško-slavonske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja grada Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kaznena djela prijevare i krivotvorenje isprave u vezi članka 37. Kaznenog zakona (Poticanje). Nakon uhićenja je predan u pritvorsku policijsku jedinicu, navodi se u priopćenju iz policije, koje smo dobili nakon poslanog upita, a koje potpisuje službenica PU požeško-slavonske za odnose s javnošću Nikolina Janković.

Neslužbeno doznajemo kako se radi o Draženu Marjanoviću, bivšem zaposleniku suda, koji je navodno upleten u aferu s plaćanjima kazni na Županijskom sudu u Požegi.

Županijskom sudu u Slavonskom Brodu poslali smo pismeni upit za što ga se konkretno tereti. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.


Dodano u 14,30


Iz Županijskog suda u Slavonskom Brodu dobili smo odgovor na naš upit vezan za uhićenje Dražena Marjanovića.

- Povodom Vašeg upita vezano za Dražena Marjanovića iz Požege, obavještavate se da je sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu donio rješenje kojim je s danom 4. rujna 2015. određen istražni zatvor protiv imenovanog zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare poticanjem iz čl. 224. st. 1. i 4. u svezi s čl. 37. KZ/97 i krivotvorenja isprave poticanjem iz čl. 311. st. 1. u svezi čl. 37. KZ/97. te u vezi s čl. 60. KZ/97., a koje je počinjeno tijekom mjeseca lipnja 2008. – navodi se u odgovoru koji potpisuje predsjednik suda Zlatko Mirković.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI